Συνταγή για γρανίτα τζιν! Για τα καυτά βράδια του καλοκαιριού...

Συνταγή για γρανίτα τζιν! Για τα καυτά βράδια του καλοκαιριού...
Μια πρωτότυπη και πολύ εύκολη συνταγή για να απολαύσεις µε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο το αγαπηµένο σου καλοκαιρινό ποτό.

Το Youweekly.gr στην παρουσιάζει παρακάτω:

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ

  • 500ml νερό

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 83ml τζιν

  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης

  • 1 λεµόνι κοµµένο σε λεπτές φέτες, για γαρνίρισµα


ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΕΙΣ

  1. Βάλτε σε ένα µικρό µπολ µε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης και αφήστε να µαλακώσει 15΄.

  2. Βάλτε σε µια µεγάλη κατσαρόλα τη ζάχαρη µε το νερό και αφήστε σε µέτρια φωτιά για να βράσουν τα υλικά για 1΄. Αποσύρετε από τη φωτιά, στραγγίστε µε τα χέρια σας τα φύλλα ζελατίνης και προσθέστε τα µέσα στην κατσαρόλα. Έπειτα προσθέστε και το τζιν. Ανακατέψτε µε κουτάλα µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάστε το µείγµα σε ένα µεγάλο ανοξείδωτο σκεύος και βάλτε το στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.

  3. Όταν περάσει η ώρα, βγάλτε το σκεύος από την κατάψυξη και µε ένα πιρούνι ξύστε την επιφάνεια της γρανίτας για να δηµιουργήσετε θρύµµατα. Γεµίστε παγωµένα ποτήρια µε γρανίτα και σερβίρετε αµέσως, γαρνίροντας µε µία φέτα λεµονιού.


Συµβουλή

Τοποθετήστε τα φύλλα ζελατίνης το ένα δίπλα στο άλλο κι όχι το ένα πάνω στο άλλο διπλωµένα µέσα στο µπολ µε το νερό, γιατί έτσι κολλάνε µεταξύ τους.

Έξυπνη ιδέα

Μην ανακατεύετε µε αυγοδάρτη το µείγµα γιατί θα δηµιουργηθούν φυσαλίδες.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Μια ελληνική πολυτελής κατοικία στις οκτώ καλύτερες του κόσμου. Η ομορφιά του ξεπερνάει κάθε φαντασία…

Σπαγγέτι ολικής άλεσης µε ανθότυρο & πιπεριές Φλωρίνης! H light & taste συνταγή που θα λατρέψεις

Το πιο λαχταριστό και δροσιστικό επιδόρπιο: Παγωμένος κορμός με μπανάνες και μπισκότα!