Συνταγή: Light και πεντανόστιμα μπισκότα με καρύδα και φιστίκια Αιγίνης! Γεύση και δίαιτα μαζί...

Συνταγή: Light και πεντανόστιμα μπισκότα με καρύδα και φιστίκια Αιγίνης! Γεύση και δίαιτα μαζί...
Υλικά

225γρ. αλεύρι
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
140γρ. ζάχαρη
100γρ. φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
45γρ. ινδική καρύδα
200γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε κυβάκια
1 κρόκο αβγού
μερικά ολόκληρα φιστίκια χωρίς κέλυφος



Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το τριμμένο φιστίκι, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού. Ύστερα προσθέτετε το βούτυρο κι αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δακτύλων σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα.

Δείτε ακόμη: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βάζετε τα αυγά στις θήκες της πόρτας του ψυγείου!

Προσθέτετε τον κρόκο του αβγού και ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη να γίνει συμπαγής, τη χωρίζετε στη μέση και την πλάθετε σε δύο μπαστούνια που αφήνετε στο ψυγείο για 15 λεπτά τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψάκι.

Δείτε ακόμη: Μια θεϊκή συνταγή: Τούρτα πέντε στρώσεων με βάση από μπράουνις!

Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μπαστούνια σε φέτες και τις αραδιάζετε στο ταψί. Μπήγετε στο κέντρο του κάθε κομματιού από ένα φιστίκι Αιγίνης και ψήνετε τα μπισκοτάκια στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί ψησίματος και τα τακτοποιήσετε σε σκεύος σερβιρίσματος ή μπολ αποθήκευσης.

Πηγή:olivemagazine

Δείτε ακόμη: ‘Ένα πεντανόστιμο φαγητό: Κρεμώδης μακαρονάδα με κοτόπουλο και μπέικον!