Eύκολη & Διαιτητική! Η σανταγή που πρέπει να δοκιμάσετε! Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ντοματίνια- βαλσαμικό και βασιλικό

Πεντανόστιμη!

Eύκολη & Διαιτητική! Η σανταγή που πρέπει να δοκιμάσετε! Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ντοματίνια- βαλσαμικό και βασιλικό

Τα καθημερινά ζυμαρικά μπορούν να μαγειρευτούν με αμέτρητους τρόπους, όμως ο πιο νόστιμος είναι ο πιο απλός, με λίγα και φρέσκα υλικά. Θα το διαπιστώσετε σε αυτήν εδώ τη συνταγή…

Μερίδες:4 Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Πανεύκολο και λαχταριστό κέικ! Η συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Funky Cook - Food Blogger
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
400γρ. πέννες ολικής άλεσης
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
15 φύλλα βασιλικό
25 ml ξίδι βαλσαμικό
χοντρό αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο νερό και αλάτι και βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε και κρατάτε 150ml από το νερό που έβρασαν.

Σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο πολύ λίγο για να μην καεί, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα.

Προσθέτετε τα ντοματίνια, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι και σβήνετε με το ξίδι. Ανακατεύοετε και αφήνετε τα ντοματίνια να καραμελώσουν για 1-2 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Φτιάξε αυθεντική πάστα φλόρα! Η συνταγή που λίγοι ξέρουν!

Προσθέτετε τα ζυμαρικά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον βασιλικό και το νερό που κρατήσατε, κουνάτε το τηγάνι να αναμειχθούν τα υλικά και, αφού πάρουν μια γρήγορη βράση, τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά. Μοιράζετε αμέσως σε πιάτα πασπαλίζοντας με πιπέρι και λίγο επιπλέον βασιλικό αν θέλετε.

Tips
Στο σερβίρισμα γαρνίρουμε με λεπτές φλοίδες γραβιέρας.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία- Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook