Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σου δίνουμε 5 συνταγές για light και δροσιστικές γρανίτες!

Με λίγες θερμίδες και γρήγορες διαδικασίες

Σου δίνουμε 5 συνταγές για light και δροσιστικές γρανίτες!
Light 11.06.2019 11:31

Σου αρέσουν οι γρανίτες, αλλά προσέχεις και τις θερμίδες που καταναλώνεις αφού ήρθε καλοκαίρι. Γι' αυτό σου δίνουμε 5 light και δροσιστικές συνταγές για απολαυστικές γρανίτες.

Έχουν λίγες θερμίδες και τις φτιάχνεις πανεύκολα!

Με φρέσκα υλικά και λιγότερη ζάχαρη από τις έτοιμες γρανίτες που θα αγοράσεις, αυτές οι συνταγές για γρανίτες θα σου δώσουν μια υγιεινή εναλλακτική των δροσερών, καλοκαιρινών γλυκών.

Δες τις συνταγές:

Με βατόμουρα και μύρτιλλα
Τα σκούρα μούρα σε αυτή τη γρανίτα περιέχουν τη χρωστική ουσία ανθοκυανίνη, που οι έρευνες έχουν δείξει ότι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες κατά του καρκίνου.

Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα μύρτιλλα
1 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι
1 φλιτζάνι χυμό μύρτιλλου
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Ανακάτεψε 3/4 της κούπας βατόμουρα και 3/4 του φλιτζανιού μύρτιλλα με το γιαούρτι, το χυμό από μύρτιλλα, το μέλι και το χυμό λεμονιού σε μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, Ανακάτεψε μέσα και τα υπόλοιπα φρούτα. Γέμισε τα καλούπια με το μείγμα και πρόσθεσε τα ξυλάκια. Κατάψυξέ τα για 6 ώρες.

Θρεπτική αξία: 38 θερμίδες, 0,3 γραμμ. λιπαρά (0,2 κορεσμένα), 8,2 γραμμ. υδατάνθρακες, 1,1 γραμμ. φυτικές ίνες, 1,1 γραμμ. πρωτεΐνη

Όλες οι συνταγές φτιάχνουν 16 γρανίτες.

Με μεξικάνικη σοκολάτα

Η κανέλα και η μαύρη σοκολάτα κάνουν αυτή τη γρανίτα εξαιρετική για την καρδιά σου…

Υλικά
2 κ.σ. cornflour
2 1/2 κ.γ. κανέλα
1 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1/4 κ.γ. αλάτι
3 φλιτζάνια άπαχο γάλα
110 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος
85 γραμμ. μαύρη σοκολάτα
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
Ανακάτεψε το cornflour, την κανέλα, τη σκόνη τσίλι και το αλάτι σε μικρή κατσαρόλα. Σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το γάλα, ανακατεύοντας καλά ώστε να μη δημιουργούνται σβώλοι. Άσε το να βράσει, ανακατεύοντας ενίοτε, μέχρι το μείγμα να δέσει, περίπου 12 λεπτά. Χαμήλωσε τη φωτιά και βάλε τις σοκολάτες μέχρι να λιώσουν. Απομάκρυνε από τη φωτιά, πρόσθεσε τη βανίλια, και άσε το να κρυώσει για 5 λεπτά. Ανακάτεψε το μείγμα, βάλ’ το στα καλούπια και πρόσθεσε τα ξυλάκια. Άσε το να παγώσει στην κατάψυξη για 6 ώρες.

Θρεπτική αξία: 90 θερμίδες, 4,1 γραμμ. λιπαρά (2,3 κορεσμένα), 11 γραμμ. υδατάνθρακες, 0,8 γραμμ. φυτικές ίνες, 2,2 γραμμ. πρωτεΐνη.

Με φράουλα με ηλιόσπορους

Οι ηλιόσποροι δίνουν πυκνότητα και μαγνήσιο, το οποίο βοηθά να διατηρήσεις υγιές ανοσοποιητικό.

Υλικά
1/3 της κούπας ανάλατους ηλιόσπορους
3 φλιτζάνια καθαρισμένες και κομμένες φράουλες
3/4 του φλιτζανιού χυμό φράουλας
3/4 του φλιτζανιού χυμό ανανά
3 κ.σ. ζάχαρη μία ώριμη μπανάνα

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 300°C και ψήσε τους ηλιόσπορους σε χαμηλό ταψί για 6 λεπτά. Ανακάτεψέ τους και ψήσε για 4 λεπτά ακόμη. Σιγόβρασε τις φράουλες, τους χυμούς και τη ζάχαρη σε μέτρια κατσαρόλα για 5 λεπτά. Άφησέ το να κρυώσει. Μετάφερε το μείγμα σε μπλέντερ, πρόσθεσε τη μπανάνα και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Ανακάτεψε στο μείγμα τους ηλιόσπορους. Γέμισε τα καλούπια και πρόσθεσε τα ξυλάκια. Πάγωσε τις γρανίτες στην κατάψυξη για 6 ώρες.

Θρεπτική αξία: 51 θερμίδες, 1,6 γραμμ. λιπαρά (0,2 γραμμ. κορεσμένα), 9 γραμμ. υδατάνθρακες, 1,1 γραμμ. φυτικές ίνες, 1 γραμμ. πρωτεΐνη

Με λεμόνι με ginger
Σου αρέσει η λεμονάδα; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή! Το ginger καταπολεμά και τη ναυτία – τέλειο για όταν ετοιμάζεσαι να πάρεις το πλοίο!

Υλικά
2 κούπες λεμονάδα
1 κούπα χυμό μήλου
1/4 του φλιτζανιού χυμό ginger
1/4 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό lime (περίπου 3 lime)
4 κ.γ. τριμμένο ginger
2 κ.γ. μέλι
1/2 λεμόνι σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση
Σιγόβρασε τη λεμονάδα, όλους τους χυμούς, το ginger και το μέλι σε μικρή κατσαρόλα για 10 λεπτά και άφησε το να κρυώσει. Βάλε στα καλούπια παγωτού τις φέτες λεμονιού, πρόσθεσε το μείγμα χυμών και το ξυλάκι. Βάλ’ το στην κατάψυξη για 6 ώρες.

Θρεπτική αξία: 30 θερμίδες, 0 γραμμ. λιπαρά, 8,2 γραμμ. υδατάνθρακες, 0,3 γραμμ. φυτικές ίνες, 0,2 γραμμ. πρωτεΐνη

Με μέντα με ακτινίδιο
Μπορείς να προσφέρεις αυτές τις γρανίτες μετά το δείπνο. Η μέντα βοηθάει στην πέψη (όπως και το ακτινίδιο) και χαρίζει δροσερή αναπνοή.

Υλικά
1/2 φλιτζάνι χυμό lime (φρέσκο ή μη)
1/4 του φλιτζανιού μέλι
1/2 ακτινίδιο σε λεπτές φέτες
1/4 του φλιτζανιού φρέσκια μέντα

Εκτέλεση
Ανακάτεψε το χυμό lime και το μέλι σε μπολ, μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Πρόσθεσε ανακατεύοντας 2 φλιτζάνια κρύο νερό. Βάλε στα καλούπια τις φέτες ακτινίδιου και τα φύλλα μέντας και πρόσθεσε το μείγμα lime-μέλι και τα ξυλάκια. Κατάψυξέ το για 6 ώρες.

Θρεπτική αξία: 57 θερμίδες, 0,1 γραμμ. λιπαρά (0 γραμμ. κορεσμένα), 15,3 γραμμ. υδατάνθρακες, 0,6 γραμμ. φυτικές ίνες, 0,5 γραμμ. πρωτεΐνη.

Αυτό το γλυκό μπορείς να το φας χωρίς να νιώσεις τύψεις!

Ξεκινάς δίαιτα και σκέφτεσαι πως δε θα ξαναφάς γλυκό τουλάχιστον για το υπόλοιπο τουκαλοκαιριού; Ε λοιπόν αυτό το γλυκό μπορείς να το φας άφοβα χωρίς να νιώσεις τύψεις!

Σου εγγυόμαστε ότι αυτή η συνταγή δεν πρόκειται να σου κοστίσει ούτε γραμμάριο!

Υπάρχει ευτυχώς αυτό το γλύκισμα που μπορείς να το φας ακόμα και τώρα, καθώς είναι ελαφρύ και χωρίς πολλές θερμίδες. Πρόκειται για ένα γλυκό με βάση την μπανάνα και το γιαούρτι, που καλύπτεται όμως από μια πεντανόστιμη σως σοκολάτας

Μάθε πως μπορείς να το φτιάξεις στην κουζίνα σου, εύκολα και γρήγορα διαβάζοντας την συνταγή που ακολουθεί

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

2 μπανάνες
1 φλ. γιαούρτι (πολύ κρύο)
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γλ. βανίλια
½ φλ. blueberries
½ φλ. raspberries
½ φλ. blackberries ή φράουλες
2 κ.σ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

Για τη σως (φτιάχνεις μίγμα ποσότητας περίπου 3 φλυτζανιών):

1 ½ φλ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
¾ κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
1 κ.σ. corn flour
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. γάλα καρύδας light (κονσέρβα)

Τρόπος παρασκευής:

Για τη σως σοκολάτας:
Σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά, ρίχνεις τη ζάχαρη καρύδας, το κακάο, το corn flour και το αλάτι. Σταδιακά προσθέτεις και το γάλα καρύδας και ανακατεύεις μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει. Ο μέσος όρος χρόνου που θα χρειαστείς για αυτό είναι 10 λεπτά.

Μόλις αυτό γίνει συμπαγές, αποσύρεις την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το γλυκό:
Σε ένα μπολ αναμειγνύεις το γιαούρτι, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και αφού το μίγμα ομογενοποιηθεί, κόβεις τη μπανάνα κατά μήκος και την τοποθετείς σε ένα μακρόστενο πιάτο.

Έπειτα την καλύπτεις με γιαούρτι και τα φρέσκα φρούτα και τέλος, περιχύνεις με τη σως σοκολάτας και σερβίρεις αμέσως το γλυκό σου.

Μια μικρή συμβουλή: Η συγκεκριμένη σως μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο σου για περίπου 1-1.5 μήνα, οπότε κράτησε την για να την χρησιμοποιήσεις την επόμενη φορά που θα έχεις λιγούρες!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Φτιάξε την πιο εύκολη και λαχταριστή μπουγάτσα!

Αυτό είναι το απόλυτο δροσερό γλυκό για το καλοκαίρι

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

Share