Λαχταριστή συνταγή: Κοτόπουλο ριγανάτο με χοντρά μακαρόνια

Λαχταριστή συνταγή: Κοτόπουλο ριγανάτο με χοντρά μακαρόνια
#tsoulotip: Μπορούμε να σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι ή με τηγανιτές πατάτες.

ΥΛΙΚΑ


1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο στα 4

3-4κ.γ. ρίγανη ξερή

2κ.γ. αλάτι χοντρό

1κ.γ. πιπέρι

1 ½κ.σ. μουστάρδα dijon

10κ.σ. ελαιόλαδο

2σκ. σκόρδο, σπασμένες

½ κ.γ. κάρυ, τριμμένο

1/2κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο

1 κύβο ζωμό κότας

200ml. χλιαρό νερό

1κ.σ. μέλι

500γρ. χοντρά μακαρόνια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1 Παίρνουμε τα κοτόπουλα, τα βάζουμε μέσα στο ταψί του φούρνου και τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το χοντρό αλάτι , το πιπέρι, το κάρυ, το τζίντζερ και το ελαιόλαδο.

2 Τρίβουμε καλά με τα χέρια μας το κοτόπουλο ώστε να πάνε παντού όλα τα υλικά.

3 Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το μέλι, τον ζωμό κότας, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.

4 Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε με τα χέρια.

5 Ρίχνουμε το νερό και τις σκελίδες σκόρδο στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 40-50 λεπτά. (Σε περίπτωση που κατά το ψήσιμο το φαγητό χρειάζεται και άλλη υγρασία προσθέτουμε άλλα 100 γρ. νερό)

6 Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε με το κοτόπουλο, προσθέτοντας επάνω τη σάλτσα από το ταψί.


Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Πιτόγυρο… διαίτης; Κι όμως γίνεται! Δείτε πως θα το κάνετε πιο light

Συνταγή για μπράουνι με φουντούκι που λιώνει στο στόμα από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη

Προσοχή! Το τρώτε συνέχεια κι όμως είναι… «καταστροφή»! Αυτό το γλυκό έχει τις περισσότερες θερμίδες όλων….Δεν πάει το μυαλό σας!