Τορτελίνια με δροσιστικό γιαούρτι

Τορτελίνια με δροσιστικό γιαούρτι
Συνταγή για αιώνιους μακαρονάδες...

Τα Υλικά που θα χρειαστείς. Διαβάστε παρακάτω:

Για 2-4 άτομα

½ κιλό τορτελίνι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και πολτοποιημένη
1 φλιτζάνι Στραγγιστό γιαούρτι 10% ή 2%
Χοντρό αλάτι
1/3 φλιτζάνι φύλλα μέντας

Πώς θα το φτιάξεις

Βράζουμε τα τορτελίνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με την πάπρικα και το σκόρδο και βάζουμε το μείγμα στην άκρη. Ανακατεύουμε το Στραγγιστό γιαούρτι με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

Στραγγίζουμε τα τορτελίνι και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι και τα φύλλα μέντας. Περιχύνουμε με το μείγμα ελαιολάδου και πάπρικας.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Διαβάστε ακόμα στο Youweekly.gr:

Συνταγή για ταρτάκια μήλου

Σουφλέ πατάτας με μπέικον

Το πιο εύκολο σπιτικό πεϊνιρλί!