Ταλιατέλες Alfredo, με σκόρδο και κρέμα! Kόλαση...

Ταλιατέλες Alfredo, με σκόρδο και κρέμα! Kόλαση...
Κλασική ιταλική συνταγή, σερβίρεται σε όλο τον κόσμο. Η επιτυχία της προϋποθέτει ποιοτικό βούτυρο, καλή κρέμα γάλακτος και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Υλικά

  • 1 πακέτο fettuccine ή ταλιατέλες βρασμένες al dente σε βραστό, αλμυρό νερό -Κρατήστε 1/4 φλυτζανιού νερό

  • 150 γραμμάρια βούτυρο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 1/4 κρέμα γάλακτος παχιά

  • 1 φλυτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

  • Λίγο ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό για γαρνίρισμα

  • Αλάτι και πιπέρι


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο νόστιμα και λαχταριστά μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα σοκολάτα!




Εκτέλεση

  • Λιώστε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά

  • Προσθέστε το σκόρδο και ροδίστε για 2-3 λεπτά

  • Προσθέστε την παχιά κρέμα και αφήστε να σιγοβράσει

  • Τρίψτε την παρμεζάνα και προσθέστε την στο τηγάνι -Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το μοσχοκάρυδο




  • Προσθέστε και λίγο νερό από τα ζυμαρικά -Θα πρέπει η σάλτσα να γίνει παχιά

  • Σουρώστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα στη σάλτσα -Ανακατέψτε καλά, σερβίρετε αμέσως τα μακαρόνια με μπόλικη παρμεζάνα από πάνω και μαϊντανό




Αυτή την συνταγή εφηύρε ο ιταλός σεφ Alfredo Di Lelio, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Ρώμη.