Ταλιατέλες Alfredo, με σκόρδο και κρέμα! Kόλαση...
Κλασική ιταλική συνταγή, σερβίρεται σε όλο τον κόσμο. Η επιτυχία της προϋποθέτει ποιοτικό βούτυρο, καλή κρέμα γάλακτος και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Υλικά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο νόστιμα και λαχταριστά μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα σοκολάτα!
Εκτέλεση
Αυτή την συνταγή εφηύρε ο ιταλός σεφ Alfredo Di Lelio, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Ρώμη.
Υλικά
- 1 πακέτο fettuccine ή ταλιατέλες βρασμένες al dente σε βραστό, αλμυρό νερό -Κρατήστε 1/4 φλυτζανιού νερό
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 1/4 κρέμα γάλακτος παχιά
- 1 φλυτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
- Λίγο ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό για γαρνίρισμα
- Αλάτι και πιπέρι
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο νόστιμα και λαχταριστά μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα σοκολάτα!
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά
- Προσθέστε το σκόρδο και ροδίστε για 2-3 λεπτά
- Προσθέστε την παχιά κρέμα και αφήστε να σιγοβράσει
- Τρίψτε την παρμεζάνα και προσθέστε την στο τηγάνι -Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το μοσχοκάρυδο
- Προσθέστε και λίγο νερό από τα ζυμαρικά -Θα πρέπει η σάλτσα να γίνει παχιά
- Σουρώστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα στη σάλτσα -Ανακατέψτε καλά, σερβίρετε αμέσως τα μακαρόνια με μπόλικη παρμεζάνα από πάνω και μαϊντανό
Αυτή την συνταγή εφηύρε ο ιταλός σεφ Alfredo Di Lelio, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Ρώμη.