Η top χειμωνιάτικη συνταγή: Σούπα με γλυκοπατάτα και ροκφόρ

Η top χειμωνιάτικη συνταγή: Σούπα με γλυκοπατάτα και ροκφόρ

Αν σου αρέσει η γλυκοπατάτα τότε διαβάζεις την σωστή συνταγή! Εύκολη σούπα που μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη μέρα και να φυλαχτεί στο ψυγείο.

Για μένα θα είναι η η σούπα/πρώτο πιάτο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού που κάνω κάθε χρόνο! Γίνεται με πολύ οικονομικά υλικά αλλά επειδή έρχονται Χριστούγεννα πρόσθεσα και λίγο αυθεντικό roquefort, γιατί όπως και να το κάνεις τα Χριστούγεννα χρειάζεται και κάτι έτσι λίγο πιο εκλεκτό! Οπότε αν δεν θέλετε ή αν δεν σας αρέσει το γαλλικό αυτό τυρί μπορείτε να το παραλείψετε εντελώς. Όμως μια παράκληση, μην βάλετε blue cheese! Ξέρω είναι πολύ οικονομικό αλλά δεν δίνει αυτή την γεμάτη βουτυρένια γεύση του roquefort, το αυθεντικό πάντα κάνει την διαφορά! διαβάστε παρακάτω...

Δείτε επίσης: Muffins σοκολατένια και ζουμερά! Μια συνταγή σκέτη λαύρα!

ΥΛΙΚΑ:

3 γλυκοπατάτες, πορτοκαλί ( για το χρώμα πιο πολύ)
1 μέτρια πατάτα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, στο τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κοτσάνι σέλερυ, ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Δείτε επίσης: Συνταγή κόλαση για ζουμερές σεφταλιές!

Καθαρίζεις τις πατάτες και τις κόβεις σε μικρά κυβάκια. Αυτό θα τις κάνεις να βράσουν πιο γρήγορα.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο τόσο όσο να καλυφτεί ο πάτος και σωτάρεις σκόρδο, κρεμμύδι και σέλερυ.
Μόλις «γυαλίσουν» τα κρεμμύδια ρίχνεις τις πατάτες και μισό λίτρο από το ζωμό.
Βράζεις για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζεις τα λαχανικά που έβρασαν και τα βάζεις στο μπλέντερ και τα λιώνεις. αν χρειάζεται για καλύτερο χτύπημα προσθέτεις λίγο από το ζωμό που έβρασαν οι πατάτες.
Σε περίπτωση που έχεις ραβδομπλέντερ χρησιμοποιείς αυτό μέσα στην κατσαρόλα όπως κάνεις και με τις άλλες βελούδινες σούπες.
Μεταφέρεις την βελουτέ στην κατσαρόλα αφού έχεις κρατήσει σε άλλο σκεύος τον υπόλοιπο ζωμό που έβρασαν οι πατάτες.
Προσθέτεις σταδιακά και ανακατεύοντας τον ζωμό και ανάλογα με το πόσο πλούσια την θέλεις χρησιμοποιείς και το άλλο μισό λίτρο ζωμού που έχεις στην άκρη.
Αλατοπιπερώνεις και σερβίρεις την σούπα ζεστή με λίγο θρυμματισμένο ροκφόρ για πιο έντονη γεύση.