Αγιορείτικη συνταγή για σουπιές στιφάδο που θα λατρέψετε!

Αγιορείτικη συνταγή για σουπιές στιφάδο που θα λατρέψετε!

Η Σαρακοστή έχει ξεκινήσει και φυσικά μαζί της και η νηστεία.

Δεν ξέρω αν το παθαίνεις και εσύ, αλλά εγώ κάθε φορά που έχουμε νηστεία δεν ξέρω τι φαγητά να φτιάξω. Για καλή μου τύχη έχω συλλέξει αρκετές αγιορείτικες συνταγές που σε κάθε μικρό κόλλημα με βγάζουν ασπροπρόσωπη. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Φτιάξε την πιο νόστιμη τούρτα από ντόνατς με επικάλυψη σοκολάτας και καραμέλας (video)

Σήμερα το μενού έχει αγιορείτικη συνταγή για σουπιές στιφάδο. Νόστιμο, εύκολο και αρωματικό. Σε ποιον δεν αρέσει ένα εύκολο και νόστιμο στιφάδο σωστά;

Πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκινάμε!

Αγιορείτικες σουπιές στιφάδο

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 1/2 κιλό σουπιές
8-10 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
5 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
5-6 φύλλα δάφνης
μαύρο πιπέρι σε κόκκους
κανέλα σε στικ
λίγο γαρίφαλο σε καρφάκια
300γρ. ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:

Δείτε ακόμη:Η τέλεια συνταγή για μια βροχερή μέρα! Καροτόσουπα βελουτέ με πράσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τις σουπιές. Μπορείς για αρχή να τις πάρεις έτοιμες κατεψυγμένες. Δεύτερη επιλογή είναι να τις πάρεις έτοιμες καθαρισμένες από τον ψαρά. Η τρίτη επιλογή είναι να τις καθαρίσεις μόνη σου. Για να μην μαυρίσουν τα νύχια σου από μελάνι, καλό θα ήταν να βάλεις γάντια. Ό,τι και να επιλέξεις είναι μια χαρά. Βράσε τες για περίπου 40 λεπτά και έπειτα κόψτες σε κομμάτια.

Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σόταρε τα στο λάδι. Πρόσθεσε όλα τα μυρωδικά- κανέλα, γαρίφαλο, πιπέρι- και ρίξε και το κόκκινο κρασί. Τέλος πρόσθεσε και 2 κουταλιές από το ζουμί που έβρασες τις σουπιές. Άφησε τα να βράσουν για 30 λεπτά.

Δείτε ακόμη:Ψωμί χωρίς αλεύρι:Η συνταγή που είναι το νέο food trend στη Γαλλία !

Αφού βράσουν για 30 λεπτά τα μυρωδικά με το κρασί και το σκόρδο και το κρεμμύδι, πρόσθεσε τις σουπιές που έχεις κόψει, το πελτέ ελαφρώς αραιωμένο με νερό και τα φύλλα δάφνης. Βράσε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά και έπειτα χαμήλωσε ρίξε το αλάτι σου και άφησε το φαγητό να σιγομαγειρεύεται μέχρι να φύγουν τα πολλά ζουμιά. Έτοιμες οι αγιορείτικες σουπιές στιφάδο!

Πηγή: Athensmagazine.gr