Ζύμη για πίτσα: Η συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Ζύμη για πίτσα: Η συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Οι σπιτικές πίτσες μπορούν να γίνουν πιο απολαυστικές και από τις πίτσες των ιταλικών εστιατορίων. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία καλή ζύμη για βάση, που θα ζυμώσετε με τα χέρια σας και ό,τι υλικά σας αρέσουν για την επικάλυψη.

Μερίδες:για 4 πίτσες Διαβάστε παρακάτω...
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες

Δείτε ακόμη: Ένα διαφορετικό γλυκό: Τoύρτα κανταΐφι με κρέμα λάιμ!

Διαδικασία
Διαλύετε τη μαγιά σε 1-2 κουταλιές από το χλιαρό νερό και προσθέτετε 2 κουταλιές αλεύρι να γίνει ένας χυλός. Σκεπάζετε και περιμένετε να φουσκώσει.

Κρατάτε στην άκρη ½ φλιτζάνι από το αλεύρι και ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια λεκάνη. Προσθέτετε σιγά σιγά το μίγμα της μαγιάς και ακολούθως το χλιαρό νερό και το αλάτι, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν. Ζυμώνετε με το αλεύρι που κρατήσατε, για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Ανοιχτή πίτα με κρέμα γραβιέρας, κρεμμύδι, μανιτάρια και θυμάρι

Όταν η ζύμη γίνει ελαστική, τη χωρίζετε σε 4 μπαλάκια, τα σκεπάζετε με πετσέτα και τα αφήνετε για περίπου 2 ώρες να ανέβουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.

Κατόπιν, ανοίγετε με τα χέρια σας την κάθε μπάλα ζύμης ώστε να την απλώσετε και να φτιάξετε μια αρκετά λεπτά ζύμη. Η βάση για την πίτσα σας είναι έτοιμη. Από εκεί και πέρα προσθέτετε ό,τι υλικό σας αρέσει.

Πηγή: Olivemagazine.gr