Ποντιακά πισία: Η παραδοσιακή συνταγή με αφράτη ζύμη και πατάτα που θα σε τρελάνει!

Τα υλικά που θα χρειαστείς!

Ποντιακά πισία: Η παραδοσιακή συνταγή με αφράτη ζύμη και πατάτα που θα σε τρελάνει!

Κλασικά πιτάκια της ποντιακής κουζίνας, που φτιάχονται στο πι και φικαι κερδίζουν τις εντυπώσεις με την αφράτη ζύμη τους και τις ξεχωριστές γεμίσεις τους, που εκτός από φέτα μπορεί να είναι και λιωμένη βραστή πατάτα, ανακατεμένη με σοταρισμένο κρεμμύδι και λίγη ρίγανη.

Υλικά
Για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1ποτήρι νερό χλιαρό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Δείτε ακόμη: Προσοχή: 14 φαγητά που απαγορεύεται να παραγγέλνεις σε εστιατόριο! Μπορεί να σου κοστίσουν τη ζωή...

Για τη γέμιση
500γρ. φέτα σπασμένη

Διαδικασία
Σε λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη πρέπει να κολλάει στα χέρια.

Τη σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνετε μακριά από ρεύματα, να φουσκώσει για 1 ώρα.

Δείτε ακόμη: Αλλάζουν όλα στις τηγανητές πατάτες -και όχι μόνο- σε εστιατόρια και fast food!

Παίρνετε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα ανοίγετε στρογγυλά με τον πλάστη ή με το χέρι σας. Γεμίζετε με φέτα, κλείνετε και με πιρούνι στερεώνετε τις ενώσεις. Τρυπάτε τα πισία με πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνι.

Τηγανίζετε τα πισία να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα στραγγίζετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Tips
Μπορείτε μερικά πισία να τα κάνετε σκέτα και να τα περιχύσετε με μέλι.

Πηγή: Olivemagazine.gr