Συνταγή με άρωμα... μανούλας! Κλασικό γιουβετσάκι με αρνάκι!

Ιδανική για Κυριακές και... αργίες!

Συνταγή με άρωμα... μανούλας! Κλασικό γιουβετσάκι με αρνάκι!

Το νοστιμότερο κοκκινιστό το κάνει το αρνάκι ή το κατσικάκι κι αυτό σας το υπογράφω!

Γιατί γίνεται τρυφερό όσο να λιώνει με το πιρούνι και το λιπάκι του κάνει την πιο μελωμένη σάλτσα που δένει απόλυτα πάνω στο ζυμαρικό. Διαβάστε παρακάτω...

Υλικά

1 κιλό κατσικάκι ή αρνάκι σε μερίδες (μπούτι και χεράκι μαζί)
¾ του πακέτου κριθαράκι χοντρό
1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι
3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 φύλλο δάφνης
1 πορτοκάλι κομμένο στα 4 με τη φλούδα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 1 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες στον φούρνο με γιαούρτι και τυριά!

Διαδικασία

Βράζετε το κρέας καλύτερα στη χύτρα ταχύτητας για οικονομία με το κρεμμύδι, τη δάφνη και το πορτοκάλι, σε μπόλικο νερό. Μόλις μαλακώσει, το σουρώνετε και κρατάτε το ζουμί του.

Αφαιρείτε τα μικρά κοκκαλάκια και κρατάτε τα λιωμένα κρεμμύδια και το μεταφέρετε σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, τα λιωμένα κρεμμύδια, τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το σκόρδο, προσθέτετε μια κουτάλα από το ζουμί και αλατάκι και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και μεταφέρετε σε πήλινη γάστρα το κρέας με τη σάλτσα. Ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό και ζεσταίνετε στο φούρνο, μέχρι να αρχίσει το ζουμί να βράζει.

Ρίχνετε το κριθαράκι και τσεκάρετε ότι σκεπάζεται από το ζουμί. Αν όχι, προσθέτετε ζεστό νερό.

Ψήνετε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι, ανακατεύοντας πού και πού, προσθέτοντας ίσως λίγο νερό. Θα το κατεβάσετε όταν το κριθαράκι μοιάζει με ριζότο, έχει δηλαδή ακόμη μπόλικο ζουμί. Μην το φοβηθείτε. Μέχρι να φτάσει στο τραπέζι θα το έχει απορροφήσει παραμένοντας όμως ζουμερό.

Πηγή: olivemagazine.gr