Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες στο φούρνο με χαλούμι και σάλτσα ντομάτας!

Σκέτη νοστιμιά!

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες στο φούρνο με χαλούμι και σάλτσα ντομάτας!

Ένας από τους πολλούς τρόπους που μπορείτε να μαγειρέψετε τις μελιτζάνες είναι κι αυτός με τις ψημένες φέτες μελιτζάνας στο ταψί σε εναλλάξ στρώσεις με σάλτσα ντομάτας και τριμμένο χαλούμι.

Υλικά - Διαβάστε παρακάτω...

3 μελιτζάνες φλάσκες, κατά προτίμηση στρογγυλές και όχι μακρουλές, κομμένες σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ.
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
8 ντομάτες, ώριμες, μέτριες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
300γρ. χαλούμι μουλιασμένο για λίγες ώρες σε νερό, για να φύγει η υπερβολική του αλμύρα και τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεκοτριμμένo

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Ζεστή φρουτοσαλάτα με γλυκό κρασί- παγωτό και σουσάμι από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Διαδικασία

Βάζετε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, τις αλατίζετε καλά και τις αφήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να να «ιδρώσουν» και να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε καλά με κρύο νερό και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνετε το φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία. Αραδιάζετε τις φέτες μελιτζάνας σε μια λαμαρίνα φούρνου σε μονή στρώση, τις αλείφετε με το μισό από το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις ψήνετε στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζετε και τις αφήνετε κατά μέρος.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 2 - 3 κουτ. σούπας νερό και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνετε να αχνιστούν σε μέτρια φωτιά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύετε και προσθέτετε το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 6 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό και το βασιλικό, ανακατεύετε και αφήνετε κατά μέρος.

Δείτε ακόμη: H συνταγή της ημέρας: Ρολάκια κοτόπουλου με αρωματικά και πέννες με πέστο ανθότυρου από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Αδειάζετε το 1/3 της σάλτσας ντομάτας σε ένα βαθύ μέτριο ταψί και σκεπάζετε με τις μισές μελιτζάνες. Από πάνω σκορπίζετε το μισό τυρί και άλλο 1/3 από τη σάλτσα. Σκεπάζετε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες, από πάνω σκορπίζετε το υπόλοιπο τυρί και περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα. Βαζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε το φαγητό στους 200ºC για περίπου 40 λεπτά. Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Πηγή: olivemagazine.gr