Η πιο απλή συντάγη για να φτιάξουμε σπιτικά croutons!

Και γρήγορη!

Η πιο απλή συντάγη για να φτιάξουμε σπιτικά croutons!

Έχει περισσέψει χθεσινό ψωμί και δεν ξέρεις τι να το κάνεις; Μην ανησυχείς γιατί έχουμε για εσένα την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξουμε σπιτικά croutons!

Τα croutons τα αγαπάμε γιατί είναι το ιδανικό συστατικό για τις σαλάτες ή ακόμα και για ένα γρήγορο σνακ δίπλα από τον υπολογιστή μας. Τα αγαπάμε όμως ακόμα πιο πολύ όταν είναι σπιτικά και τα έχουμε φτιάξει μόνες μας. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Μπρουσκέτα με πελτέ και λουκάνικο Τρικάλων, πασπαλισμένη με θυμάρι από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Τι θα χρειαστείς για τα σπιτικά croutons;
1 ψωμί κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
3/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τα σπιτικά croutons;

Δείτε ακόμη: Μπάρες με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα!

Συνταγή:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 ° C. Τοποθετούμε μία λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο πάνω από τους κύβους ψωμιού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά.
Τοποθετούμε τα croutons πάνω στο ταψί σε μονή στρώση.

Δείτε ακόμη: Τυρόψωμο με αλμυρό τυρί!

Ψήνουμε τα croutons μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα, αλλά με προσοχή δεν πρέπει να τα αφήσουμε παραπάνω γιατί μπορούν να καούν αρκετά γρήγορα. Συνολικά ο χρόνος ψησίματος που θα χρειαστείς είναι 15 με 20 λεπτά.
Τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Μπορείς να τα σερβίρεις αμέσως ή να τα αποθηκεύσεις σε ένα αεροστεγές δοχείο για τουλάχιστον 1 εβδομάδα.