H συνταγή της ημέρας: Γαρίδες τηγανητές με ουζάτο κουρκούτι μπίρας!

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

H συνταγή της ημέρας: Γαρίδες τηγανητές με ουζάτο κουρκούτι μπίρας!

Θαλασσινός ουζομεζές, με κουρκούτι επίσης με άρωμα ούζου, που ετοιμάζετε εύκολα και γρήγορα.

Μερίδες:6 Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα; Μπριζόλες με ντοματίνια και βαλσάμικο!

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Γεωργία Κοφινά
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
750γρ. γαρίδες χωρίς κέλυφος, με ουρά, ξεπαγωμένες
1¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουτ. σούπας ούζο
1 φλιτζάνι μπίρα περίπου
½ κουτ. γλυκού αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα

Δείτε ακόμη: Ώρα για γλυκό: Παγωτό με γιαούρτι μέλι και καρύδια από Δημήτρη Σκαρμούτσο!

Διαδικασία
Πλένετε και σκουπίζετε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας.

Σε μέτριο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το ούζο και αρκετή μπίρα για να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Δείτε ακόμη: Ώρα για γλυκό! Μωσαϊκό με ανθότυρο και σοκολάτα!

Βουτάτε μία μία τις γαρίδες στο χυλό κρατώντας τες από την ουρά και τις τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τες για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Σερβίρετε τις γαρίδες με διάφορες έτοιμες σάλτσες του εμπορίου, όπως πικάντικη, γλυκόξινη, με μουστάρδα, κ.λπ..

Tips
Μπορείτε να προσθέσετε και αρωματικά στο χυλό, όπως φρέσκια ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη ή πάπρικα.

Πηγή: Olivemagazine.gr