Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κινόα, κρεμμύδι και σπόρους, από τη Ντίνα Νικολάου!

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κινόα, κρεμμύδι και σπόρους, από τη Ντίνα Νικολάου!

Μία πολύ υγιεινή και γευστική σαλάτα με κινόα και ποικιλία σπόρων, που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς τύψεις και σε περιόδους δίαιτας.

Μερίδες:4-5 Διαβάστε παρακάτω....
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ντίνα Νικολάου
όλες οι συνταγές του chef »

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σπιτική μερέντα! Η συνταγή της Σταματίνας Τσιμτσιλή!


Υλικά
40γρ. κολοκυθόσπορους, ψίχα
40γρ. ηλιόσπορους, ψίχα
40γρ. λιναρόσπορους
60γρ. αμύγδαλα φιλέ
200γρ. κινόα
2 μεγάλα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
Για τη βινεγκρέτ
50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού μέλι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Βάζετε όλους τους σπόρους και τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο με μια σπάτουλα για να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές. Τους αφήνετε να κρυώσουν.

Δείτε ακόμη: Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η χωριάτικη σαλάτα... αλλιώς! Η light συνταγή που αγαπώ!

Γεμίζετε ένα μπολ με νερό και ρίχνετε μέσα την κινόα. Την αφήνετε για 5 λεπτά και την ξεπλένετε με άφθονο νερό τουλάχιστον 3 φορές, για να φύγει η πικρή ουσία που την περιβάλλει.

Βάζετε την πλυμένη κινόα σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε 1 λίτρο νερό και βράζετε για 15 λεπτά. Τη σουρώνετε σε ψιλό σουρωτήρι και την αφήνετε για 5 λεπτά να στραγγίξει καλά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 15 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαλακώσει αλλά χωρίς να καεί. Αν χρειαστεί, χαμηλώνετε τη φωτιά.

Με πιρούνι ανακατεύετε την κινόα και τη ρίχετε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τους σπόρους και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Δείτε ακόμη: Συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με λαχανικά δια χειρός... Τζέσικας Άλμπα!

Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και χτυπάτε με έναν αβγοδάρτη, να ομογενοποιηθούν.

Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, πασπαλίζετε με τον δυόσμο, ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα και σερβίρετε.

Πηγή: Olivemagize.gr/ Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης