Η συνταγή της γιαγιάς για νόστιμους γίγαντες στο φούρνο!

Η συνταγή της Πέμπτης!

Η συνταγή της γιαγιάς για νόστιμους γίγαντες στο φούρνο!

Οι γίγαντες είναι από τις συνταγές που θυμόμαστε να τρώμε όταν πηγαίναμε στο σπίτι της γιαγιάς!

Αν θες να τους πετύχεις όπως και εκείνη, σου έχουμε την συνταγή. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Νόστιμη βελουτέ σούπα με μπουκιές κοτόπουλου και νιόκι!

Υλικά

500 γρ. γίγαντε
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
½ κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε φέτες ψιλές
4 ντομάτες μικρές χτυπημένες στο μπλέντερ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαιντανό
3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο

Δείτε ακόμη: Διαιτητικό κέικ σοκολάτας! Η συνταγή που θα λατρέψεις!

Προετοιμασία

Αφου λοιπόν βάλουμε τα φασόλια μας σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τους γίγαντες από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν.

Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.

Ελέγχουμε τους γίγαντες καθε 20 λεπτά και όταν δούμε ότι έχουν μαλακώσει αρκετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και στραγγίζουμε τα φασόλια μας. Κρατήστε ένα φλυτζάνι με το ζουμί για να το βάλετε στο πυρέξ στο τέλος.

Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι , πιπέρι και ρίγανη.

Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαιντανό.

Αν έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί των φασολιών (όταν τα βράζαμε), το περιχύνουμε και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να πάρουν μια βράση.

Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρεξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Οι γίγαντες στο φούρνο είναι έτοιμοι.