Η συνταγή του Σαββάτου! Λιγκουίνι με κιμά από χωριάτικο λουκάνικο, γιαούρτι και πάπρικα!

Θα την λατρέψουν όλοι στο οικογενειακό τραπέζι!

Η συνταγή του Σαββάτου! Λιγκουίνι με κιμά από χωριάτικο λουκάνικο, γιαούρτι και πάπρικα!

Ετοιμάζουμε μια μακαρονάδα μπολονεζ κάπως αλλιώς... με λουκάνικο και πάπρικα.

Αυτή είναι η συνταγή. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Θρεπτική και πεντανόστιμη κρεατόσουπα με κριθαράκι για τις κρύες ημέρες του χειμώνα!

Υλικά
500 γρ. λιγκουίνι
300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας (αφαιρούμε το περίβλημα και ψιλοκόβουμε τη σάρκα)
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το γιαούρτι

500 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1-2 κουτ. γλυκού ξίδι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

Δείτε ακόμη: Μακαρόνια βίδες με κιμά! Η συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και 150 ml νερό. Mαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά και ανακατεύουμε.

Γιαούρτι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το λάδι, το ξίδι και την πάπρικα.

Σερβίρουμε τα λιγκουίνι με τον κιμά και περιχύνουμε με όσο από το γιαούρτι θέλουμε.