Συνταγή για εύκολες και γρήγορες φακές! Ότι πρέπει για τον κρύο καιρό...

Θα την λατρέψεις!

Συνταγή για εύκολες και γρήγορες φακές! Ότι πρέπει για τον κρύο καιρό...

Ο κρύος καιρός είναι ότι πρέπει για να φτιάξεις νόστιμες φακές.

Αυτή είναι η εύκολη συνταγή. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Θρεπτική και πεντανόστιμη κρεατόσουπα με κριθαράκι για τις κρύες ημέρες του χειμώνα!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
φακές
2 μικρά κρεμμυδάκια
2 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι / μαύρο πιπέρι
μαϊντανό
2-3 φύλλα δάφνης
λάδι
2 μεγάλες γινωμένες ντομάτες
ξύδι
ζάχαρη

Δείτε ακόμη: Μακαρόνια βίδες με κιμά! Η συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1

Αν έχεις χρόνο από το προηγούμενο βράδυ βάλε τις φακές σε μια λεκανίτσα με νερό και άφησε τες μέχρι την επόμενη μέρα που θα τις μαγειρέψεις. Αν όχι ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 2

Ρίξε τις φακές σε μια κατσαρόλα με νερό και άφησε τες να πάρουν μια βράση. Χύσε το νερό και ξαναγέμισε την κατσαρόλα με φρέσκο.

Βήμα 3

Μόλις πάρουν άλλη μια βράση προσθέτεις τα καρότα ψιλοκομμένα, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και το σκόρδο κομμένο στα 2 την κάθε σκελίδα.

Βήμα 4

Μετά από 10 λεπτάκια ρίχνεις μέσα στην κατσαρόλα τον μαιντανό, τα φύλλα δάφνης, τις ντομάτες λιωμένες, αλάτι / πιπέρι, λάδι και ζάχαρη.

Βήμα 5

Χαμηλώνεις λίγο την φωτιά στο μέτριο και αφήνεις να βράσουν μέχρι να σωθεί το νερό ως εκεί που θες.

Κάποιοι προτιμούν τις φακές περισσότερο «σούπα» και αφήνουν μπόλικο ζουμί, κάποιοι άλλοι πάλι όπως εγώ τις θέλουν πιο πηχτές.

Βήμα 6

Μόλις δοκιμάσεις και δεν είναι πια τραγανές αλλά ούτε και λιωμένες, σβήνεις τη φωτιά και αφήνεις 5-10 λεπτάκια να κρυώσουν.