Συνταγή για τις κρύες νύχτες: Κολοκυθόσουπα με γιαούρτι και κρουτόν

Από τον Λάμπρο Βακιάρο!

Συνταγή για τις κρύες νύχτες: Κολοκυθόσουπα με γιαούρτι και κρουτόν

Μια συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Πάμε να δούμε παρακάτω τα υλικά:

Υλικά:
  • 1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα πορτοκαλί
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μεσαία πατάτα
  • 1 κουταλιά τις σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 1 κτγ. κουρκουμάς
  • 1/4 κτγ. μοσκοκάρυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • κολοκυθόσπορο χωρίς κέλυφος
  • γιαούρτι
Για τα κρουτόν:
  • 1 μπαγκέτα ολικής 2 ημερών
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Διαδικασία

Για την σούπα:
  1. Καθαρίζουμε τους σπόρους και τις ίνες από την κολοκύθα και αφαιρούμε την φλούδα.
  2. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια την κολοκύθα, τις πατάτες και το κρεμμύδι.
  3. Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με τον ζωμό και προσθέτουμε το τζίντζερ τον κουρκουμά, μοσκοκάρυδο, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Σιγοβράζουμε για περίπου 45′.
  5. Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε σε δύο δόσεις τα λαχανικά, προσθέτοντας υγρά ανάλογα με την υφή που επιθυμούμε.
  6. Σερβίρουμε με γιαούρτι και κολοκυθόσπορο.
Για τα κρουτόν:
  1. Κόβουμε σε λεπτές φέτες την μπαγκέτα και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
  2. Πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα για 25′ περίπου.
ΠΗΓΗ lambrosvakiaros.com