Συνταγή για τις κρύες νύχτες: Κολοκυθόσουπα με γιαούρτι και κρουτόν
Από τον Λάμπρο Βακιάρο!
Μια συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Πάμε να δούμε παρακάτω τα υλικά:
Υλικά:
- 1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα πορτοκαλί
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 μεσαία πατάτα
- 1 κουταλιά τις σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 λίτρο ζωμό κότας
- 1 κτγ. κουρκουμάς
- 1/4 κτγ. μοσκοκάρυδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι – πιπέρι
- κολοκυθόσπορο χωρίς κέλυφος
- γιαούρτι
Για τα κρουτόν:
- 1 μπαγκέτα ολικής 2 ημερών
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Διαδικασία
Για την σούπα:
- Καθαρίζουμε τους σπόρους και τις ίνες από την κολοκύθα και αφαιρούμε την φλούδα.
- Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια την κολοκύθα, τις πατάτες και το κρεμμύδι.
- Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με τον ζωμό και προσθέτουμε το τζίντζερ τον κουρκουμά, μοσκοκάρυδο, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 45′.
- Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε σε δύο δόσεις τα λαχανικά, προσθέτοντας υγρά ανάλογα με την υφή που επιθυμούμε.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι και κολοκυθόσπορο.
Για τα κρουτόν:
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες την μπαγκέτα και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα για 25′ περίπου.