Νηστίσιμη συνταγή κόλαση: Σουπιές με ούζο και ρύζι...

θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Νηστίσιμη συνταγή κόλαση: Σουπιές με ούζο και ρύζι...

Μια συνταγή κόλαση βρήκε για εσένα το Youweekly.gr! Σουπιές με ούζο και ρύζι...

Τώρα με την νηστεία τα μαλάκια και τα οστρακοειδή έχουν την τιμητική τους. Το τέλειο με τις γαρίδες, το χταπόδι, τα καλαμαράκια και όλα αυτά είναι ότι μαγειρεύονται και εύκολα και γρήγορα. Διαβάστε παρακάτω...

Έτσι μέσα σε λίγο χρόνο έχεις ένα φαγητό υπερπαραγωγή και πεντανόστιμο! Σήμερα θα σου δείξω μια πολύ εύκολη συνταγή για σουπιές με ούζο και ρύζι. Είναι από τα λεγόμενα φαγητά της μιας κατσαρόλας, μιας και δε θα λερώσεις άλλο σκεύος.

Είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές συγκεκριμένη, μιας και την κάνω συχνά πέρα από την νηστεία. Δε θα πω τίποτα παραπάνω και θα προχωρήσω αμέσως στα υλικά και στην εκτέλεση των σουπιών με ρύζι. Δες επίσης πως να φτιάξεις ένα εύκολο και νηστίσιμο μυδοπίλαφο με πλιγούρι!

Μεθυσμένες σουπιές με ρύζι

Τα υλικά που θα χρειαστείς:


1 κιλό σουπιές
9 κρεμμυδάκια φρέσκα
250γρ. κονκασέ ντομάτα
λίγο ελαιόλαδο
150ml ούζο
λίγο λευκό κρασί
750γρ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Μαγειρίτσα με μανιτάρια!Vegetarian και πεντανόστιμη!

Σε μια κατσαρόλα ρίξε λίγο λάδι στον πάτο της και άστο να κάψει. Παράλληλα, καθάρισε τις σουπιές σου- αν δεν τις έχεις πάρει ήδη καθαρισμένες- και κόψτες σε κομματάκια. Αφού κάψει το λάδι ρίξε μέσα τις σουπιές και μαγείρεψε τες για 4 λεπτάκια. Έπειτα πρόσθεσε το λευκό κρασί- περίπου ένα ποτηράκι- τη ντομάτα κονκασέ και το ούζο. Πρόσθεσε νερό να σκεπαστούν οι σουπιές και σιγόβρασε για 20 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο είναι ευκαιρία να βράσεις το ρύζι σου. Εγώ βάζω άγριο ρύζι γιατί μου αρέσει περισσότερο γευστικά. Αφού το βράσεις, ρίξτο στις σουπιές και ανακάτεψε για 3-4 λεπτά ακόμα. Τέλος πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά και κλείσεις το φαγητό, ψιλόκοψε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίξτα από πάνω. Οι σουπιές με ούζο και ρύζι είναι πανέτοιμες για σερβίρισμα!

Bonus Tips:

Όπως σου είπα εγώ προτιμώ το άγριο ρύζι, παρόλα αυτά μπορείς να βάλεις το ρύζι της προτίμησης σου. Επίσης μπορείς να προσθέσεις και χταπόδι μαζί με τις σουπιές ή και καλαμάρι ή και γαρίδες. Τέλος, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένο άνηθο.

Φαίη Σκορδά: Αυτή είναι η συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια που λατρεύουν τα παιδιά της!

Λόγω Πάσχα, η Φαίη Σκορδά εκμυστηρεύτηκε στο Youweekly.gr την αγαπημένη της συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια! Μια συνταγή που λατρεύουν τα παιδιά της.

Δείτε την παρακάτω:

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Για τη μαγιά


100 γρ. μαγιά νωπή

40 γρ. ζάχαρη

80 γρ. χλιαρό νερό


· Για τη ζύμη


250 γρ. φρέσκο βούτυρο

300 γρ. ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

2 κρόκους από μεγάλα αυγά

350 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες

1.100 γρ. αλεύρι σκληρό για τσουρέκι

1/2 κ.γ. αλάτι

3 δάκρυα μαστίχας παγωμένα

2 κοφτά κ.γ. μαχλέπι

50 γρ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο

φιλέ αμύγδαλου


· Για το διάλυμα αυγού


1 κρόκο

1 κ.σ ζάχαρη

2 κ.σ νερό


Φτιάχνουμε πρώτα τη μαγιά. Τη διαλύουμε σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά.

Σε κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας με σύρμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με τους κρόκους και το γάλα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας στο ζεστό βούτυρο. Το μείγμα δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 35ο C.

Προσαρμόζουμε το μύλο μπαχαρικών στην κουζινομηχανή και αλέθουμε τη μαστίχα με το μαχλέπι. Στον κάδο βάζουμε το αλάτι, το αλεύρι, την ενεργοποιημένη μαγιά και το μαχλέπι με τη μαστίχα Προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ζυμώνουμε με τον γάντζο ζυμώματος της κουζινομηχανής για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να σηκώνεται όλη μαζί και να σχηματίζει κόρδες. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια, αλλά να είναι απαλή, βουτυράτη και να πέφτει.

Βουτάμε τα χέρια σε λιωμένο βούτυρο και διπλώνουμε τη ζύμη. Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές δημιουργώντας διπλώματα στη ζύμη. Τη βάζουμε στον κάδο ή σε μεγάλο μπολ και τη σκεπάζουμε καλά να μην κάνει πέτσα. Την αφήνουμε να τριπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 3 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Όταν βυθίζουμε το δάχτυλο στη ζύμη και δεν έχει επαναφορά το βαθούλωμα, τότε είναι έτοιμη.

Την αδειάζουμε στον πάγκο και τη χωρίζουμε σε 2 μέρη (2 μεγάλα τσουρέκια) ή σε περισσότερα μέρη ανάλογα με πόσα τσουρέκια θέλουμε να φτιάξουμε.

Πλάθουμε τα τσουρέκια. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε σβηστό φούρνο για 2 ώρες. Γίνονται τριπλάσια.

Βάζουμε όλα τα υλικά για το διάλυμα αυγού και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Αλείφουμε ολόγυρα τα τσουρέκια. Αφήνουμε για ακόμα 10′ να σταθούν και να τεντώσουν καλά τα (γιατί με το άλειμμα συρρικνώνονται και πέφτουν ελαφρά). Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή ζάχαρη.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C αέρα για 40 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσουν καλά τα τυλίγουμε με μεμβράνη για να διατηρηθούν μαλακά.

*Υπολογίστε ότι ο χρόνος αναμονής για να γίνουν τα τσουρέκια όπως περιγράφω είναι γύρω στις 5 ώρες.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr