Η συνταγή για ένα «λουκούμι» αρνίσιο μπούτι στον φούρνο!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Η συνταγή για ένα «λουκούμι» αρνίσιο μπούτι στον φούρνο!

Η απόλυτη συνταγή για ένα αρνίσιο μπούτι στον φούρνο με πατάτες για το οποίος θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Απλή, εύκολη και απολαυστική! Διαβάστε παρακάτω...

Πάσχα έρχεται και το αρνάκι έχει την τιμητική του, ωστόσο εκτός από το παραδοσιακό σούβλισμα υπάρχουν κι άλλοι τρόποι μαγειρέματος που θα κάνουν το κρέας σκέτο... λουκούμι!

Η συνταγή αυτή με το αρνίσιο μπούτι στον φούρνο με πατάτες είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί!

ΥΛΙΚΑ

1 μπούτι αρνίσιο (αν βρείτε πάνω από κιλό καλύτερα)
1 κεφάλι σκόρδο κομμένο στη μέση
1 μάτσο θυμάρι
χοντρό αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Για το γλάσο

1/4 κούπας μέλι
1/4 κούπας μουστάρδα
2 κ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε το κάτω κόκαλο, που έχουμε ζητήσει από τον χασάπη να μας κρατήσει, μέσα στο μπούτι για ντεκόρ. Επίσης του ζητάμε ή το κάνουμε μόνοι μας αν έχουμε ένα κοφτερό μαχαίρι να μας ανοίξει το κρέας παντού ομοιόμορφα και να έχει το ίδιο πάχος.
Κάποια σημεία στα οποία είναι συγκεντρωμένο πολύ λίπος το αφαιρούμε και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες πάχους 3 - 4 χιλιοστών. Κάνουμε χαρακιές με το μαχαίρι μας στα σημεία με πολύ κρέας και εκεί βάζουμε τις λωρίδες με το λίπος που μαζέψαμε προηγουμένως.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο εσωτερικά και προσθέτουμε μπόλικο αλατοπίπερο. Επίσης βάζουμε μπόλικο ψιλοκομμένο θυμάρι.
Στην μια άκρη του κρέατος βάζουμε το κόκαλο και τυλίγουμε το κρέας προσεκτικά σε ρολό.
Δένουμε με σπάγκο σε 3 - 4 σημεία.
Αλείφουμε και απέξω το αρνί με λάδι και βάζουμε μπόλικο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο θυμάρι. Βάζουμε στον πάτο του ταψιού λαδόκολλα. Βάζουμε μέσα το αρνί και το σκόρδο.
Σκεπάζουμε το αρνί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 2:00 - 2:30 ώρες ανάλογα το μέγεθος του κρέατος.
Κατά τη διάρκεια που είναι το κρέας στο φούρνο βράζουμε τις πατάτες μας σε μπόλικο νερό. Στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το μπαλσάμικο και αλείφουμε με αυτό το μείγμα το αρνί μας.
Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για λίγο ακόμα μαζί με τις πατάτες μέχρι να καραμελώσει το γλάσο μας και να πάρει ωραίο χρώμα.
Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.

Θα ξετρελαθείτε: Εύκολες και γρήγορες συνταγές με το αρνί που περίσσεψε!

Το απίστευτο κόλπο για το πιο ζουμερό κρέας! Βάλτε του... μπανάνα!

Θέλετε να μαγειρέψετε το πιο ζουμερό κρέας που έχετε κάνει ποτέ; Το μυστικό είναι η μπανάνα!

Απίστευτο κόλπο!

Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά όταν το δοκιμάσετε θα πάθετε πλάκα!

Μία μπανάνα είναι ικανή να κάνει το κρέας σας απίστευτα ζουμερό και είναι σχεδόν μαγικό!

Αν θέλετε, λοιπόν, το κρέας σας να βγαίνει ιδιαίτερα μαλακό, μπορείτε να βάλετε μερικές ώριμες μπανανόφλουδες στο ταψί γύρω από το κρέας σας την ώρα που ψήνεται!

Νηστίσιμη πίτσα: Το Youweekly.gr σου προτείνει την πιο τέλεια και εύκολη συνταγή!

Νομίζετε πως τώρα που ήρθε η νηστεία θα στερηθείτε πολλά;

Κι όμως το Youweekly.gr λέει ένα δυνατό ΌΧΙ και σας προτείνει την πιο τοπ συνταγή για νηστίσιμη πίτσα.

Υλικά

Για τη ζύμη

750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φακελάκι μαγιά

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό

Για την πίτσα

3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές

3 ξερά κρεμμύδια

2 χρωματιστές πιπεριές

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

λίγες ψιλοκομμένες ελιές

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα

Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα

Προσθέτουμε το νερό, λίγο λίγο και το αλάτι, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη

Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα.

Ψιλοκόβουμε σε καρέ τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές

Μόλις ανέβει (διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη) λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου

Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50΄ και μέχρι να ροδίσει η πίτσα