Τα πιο light..κεφτεδάκια γαλοπούλας & κουσκούς με λαχανικά

Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!

Τα πιο light..κεφτεδάκια γαλοπούλας & κουσκούς με λαχανικά

Η πιο light συνταγή για εσένα που θέλεις να προσέξεις τη διατροφή σου αλλά και να χορτάσεις είναι έδω! Τι καλύτερο από κεφτεδάκια γαλοπούλας με κουσκούς με λαχανικά!

Εύκολο, γρήγορο και χορταστικό!

Υλικά

Για τα κεφτεδακια
• 680 γρ. κιμά γαλοπούλας
• ½ κρεμμύδιξερό,
ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου,
πολτοποιημένες
• 1 αυγό
• ½ φλιτζ. τσαγ. ψίχουλα
ψωμιού
• 1
/4 φλιτζ. τσαγ.γάλα πλήρες
αγελαδινό
• 1 φλιτζ. τσαγ. παρμεζάνα,
τριμμένη
• 2 κ.σ.ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι μαύρο,
φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1 Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
2 Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα και αφή- στε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώστε. Σοτάρετε για 5΄-6΄ μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τον κιμά γαλοπούλας, τα ψίχουλα ψωμιού, την τριμμένη παρμεζάνα, το πολτοποιημένο σκόρδο, το αυγό, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το σοταρισμένο κρεμμύδι. Ζυμώστε το μείγμα με τα χέρια σας με δυνατές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάστε το μείγμα σε κεφτεδάκια διαμέτρου περίπου 2-3 εκ.
4 Μεταφέρετέ τα σε ένα πυρέξ στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήστε τα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 17΄-20΄ ή μέχρι να ψηθούν καλά μέχρι μέσα, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.
5 Αποσύρετε από τον φούρνο, αφήστε τα κεφτεδάκια να κρυώσουν ελαφρώς και περάστε τα ανά 3-4 σε καλαμάκια για σουβλάκια. Αφήστε τα σε ένα πιάτο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και διατηρήστε τα ζεστά.
6 Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών σε μια μεσαία κατσαρόλα και βάλτε τη σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση. Προσθέστε το κουσκούς και βράστε για 6΄-8΄ μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και σουρώστε το.Ρίξτε το σε ένα μπολ, προσθέστε τον χυμό λεμονιού, την ντομάτα και το αγγούρι κομμένα σε μικρά κυβάκια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε

7 Μοιράστε το κουσκούς σε πιάτα και τοποθετήστε από 1-2 σουβλάκια στο καθένα. Σερβίρετε αμέσως

MΕΡΙΔΕΣ: 4-6
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20΄
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30΄
ΚΟΣΤΟΣ: €7

ΠΗΓΗ:TV24

Το πιο ζουμερό χοιρινό με μπύρα στην πιο εύκολη συνταγή ever!

Ποιος σου είπε οτι η μπύρα είναι μόνο για παραλία και αραλίκι; Η καλύτερη συντάγη για ζουμερό χοιρινό μπύρα είναι έδω, πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσεις!

Θα χρειαστείς:
1 κιλό κρέας χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές
• 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
• ½ κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους
• 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
• 1 κουτάκι μπύρα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
• Ξύσμα και χυμό από 1½ πορτοκάλι
• Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε το κρέας κομμένο σε κύβους και σοτάρετέ το να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήστε με τον χυμό πορτοκαλιού και την μπύρα και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και τόσο νερό όσο να σκεπάσει τα υλικά και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα & 15΄. Στο μέσο του βρασμού ρίξτε στην κατσαρόλα τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τα καρότα σε ροδέλες και ολοκληρώστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρετε από τη φωτιά, μοιράστε σε πιάτα και σερβίρετε.
Πηγή: ΤV24