Φτιάξε μόνη σου το πιο ζουμερό και ελαφρύ σουβλάκι κοτόπουλο!

Γιατί να τα αγοράσεις; Μόνη σου θα τα φτιάξεις πιο καλά!

Φτιάξε μόνη σου το πιο ζουμερό και ελαφρύ σουβλάκι κοτόπουλο!

Γιατί να αγοράζεις απ' έξω σουβλάκια; Φτιάξε μόνη σου ζουμερά και ελαφριά σουβλάκια κοτόπουλο!

Εγώ βέβαια προτείνω να συνεχίσετε με αλάδωτες πίτες, γιαουρτάκι και ντομάτα για πιο «χαρντ» καταστάσεις..

ΥΛΙΚΑ
1kg. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους 3*3εκ.
500 ml ξινόγαλα
5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. αλάτι
½ κ.σ. πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 ½ κ.γ. πάπρικα
Πιπέρι

6-7 κλ. θυμάρι
6-7 κλ. δενδρολίβανο
3-4 κλ. φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο
1 λεμόνι, ξύσμα
1 κρεμμύδι, κομμένο στα 8
Ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Για το σερβίρισμα:
πίτες
ντομάτα
τζατζίκι
μαϊντανό
μουστάρδα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ξινόγαλα, το σκόρδο , το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα και το εστραγκόν.

2.Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε από πάνω όλη τη μαρινάδα μέχρι να καλυφθεί τελείως.

3.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή για όλη τη νύχτα.

4.Έπειτα βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και αφήνουμε στην άκρη.

5.Παίρνουμε το κρεμμύδι που κόψαμε και ξεχωρίζουμε τα φύλλα μεταξύ τους.

6.Παίρνουμε καλαμάκια για σουβλάκια και περνάμε σε αυτά εναλλάξ ένα κομμάτι κοτόπουλου και ένα κρεμμυδιού. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν.

7.Ζεσταίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά , ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε τα καλαμάκια απ’ όλες τις πλευρές καλά.

8.Μόλις ετοιμαστούν αρχίζουμε να τυλίγουμε με τις πίτες και γεμίζουμε με ντομάτα, μαϊντανό, μουστάρδα και ότι άλλο θέλουμε.

Φτιάξτε σπιτικό γύρο κοτόπουλο σε 20 λεπτά!

Συστατικά
1 κ.σ. κόκκους κόλιανδρου
1 σκ. σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
2 πρέζες μπούκοβο
1 κ.σ. θυμάρι ξηρό
αλάτι
πιπερι
60 ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό από λεμόνι
3 φιλέτα κοτόπουλο από μπούτι (600 γρ. συνολικά)

Για το σερβίρισμα

τζατζίκι
σπιτικές πίτες
τηγανητές πατάτες
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
ρίγανη
ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα γουδί ή σε ένα μίξερ προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το ξύσμα από το λεμόνι, την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο και το θυμάρι.
Χτυπάμε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και 1 κ.σ. χυμό από το λεμόνι.
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να πήξει ελαφρώς η μαρινάδα μας. Μόλις πήξει, αφήνουμε στην άκρη και ετομάζουμε το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε λεπτές λωρίδες και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει η μαρινάδα παντού.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο σε δόσεις και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές 3-4 λεπτά. Δεν το ανακατεύουμε συνέχεια, για να πάρει καλό χρώμα. Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.
Σβήνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το γύρο κοτόπουλο σε ένα σκεύος και το κρατάμε ζεστό.
Καθαρίζουμε το τηγάνι με ένα χαρτί και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μόλις κάψει, βάζουμε τη δεύτερη δόση.
Σοτάρουμε κι όταν πάρει ωραίο χρώμα κι έχει ψηθεί από μέσα, σβήνουμε ξανά 1 κ.σ. χυμό λεμόνι. Βάζουμε την δεύτερη δόση στο σκεύος και ανακατεύουμε.
Κόβουμε την ντομάτα σε φέτες και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε μαζί με πίτες για σουβλάκι, τζατζίκι και τηγανητές πατάτες! Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι!