Νόστιμο και γρήγορο κινέζικο! Γλυκόξινο κοτόπουλο!

Απολαυστικό!

Νόστιμο και γρήγορο κινέζικο! Γλυκόξινο κοτόπουλο!

Η συνταγή της ημέρας σήμερα έχει ένα νόστιμο και γρήγορο κινέζικο πιάτο! Τίποτα καλύτερο από το γλυκόξινο κοτόπουλο!

Πρόκειται για ένα από τα πιο κλασικά πιάτα της κινέζικης κουζίνας. Θα το φτιάξετε με κοτόπουλο και μέσα σε σύντομο χρόνο θα έχετε ένα εντυπωσιακό πιάτο.

Υλικά
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, σε ροδέλες
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
200ml κρασί γλυκό
1 γεμάτη κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο

Για το σερβίρισμα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
λίγο σουσάμι καβουρδισμένο

Το πιο ζουμερό χοιρινό με μπύρα στην πιο εύκολη συνταγή ever!

Διαδικασία
Κόβετε τα φιλέτα σε μικρές μπουκιές. Σε ένα μπολάκι ρίχνετε τη σάλτσα σόγιας, τα δύο είδη ξιδιού, την κέτσαπ και τα χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι. Αφήνετε κατά μέρος.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι για 4 - 5 λεπτά, μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Προσθέτετε το τζίντζερ, ανακατεύετε απαλά και σβήνετε με το κρασί. Μαγειρεύετε για περίπου 4 λεπτά, μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί, ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνετε το μίγμα ξιδιών και σόγιας, χαμηλώνετε ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, ώσπου η σάλτσα να σκουρύνει και να σιροπιάσει. Τέλος, ρίχνετε το μέλι, ανακατεύετε απαλά για να διαλυθεί και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά.

Σερβίρετε το γλυκόξινο κοτόπουλο επάνω σε βρασμένο ρύζι μπασμάτι και πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το σουσάμι.

Πηγή: olivemagazine.gr

Το απίστευτο κόλπο για το πιο ζουμερό κρέας! Βάλτε του... μπανάνα!

Θέλετε να μαγειρέψετε το πιο ζουμερό κρέας που έχετε κάνει ποτέ; Το μυστικό είναι η μπανάνα!

Απίστευτο κόλπο!

Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά όταν το δοκιμάσετε θα πάθετε πλάκα!

Μία μπανάνα είναι ικανή να κάνει το κρέας σας απίστευτα ζουμερό και είναι σχεδόν μαγικό!

Αν θέλετε, λοιπόν, το κρέας σας να βγαίνει ιδιαίτερα μαλακό, μπορείτε να βάλετε μερικές ώριμες μπανανόφλουδες στο ταψί γύρω από το κρέας σας την ώρα που ψήνεται!