Φέρε το καλοκαίρι σπίτι σου εύκολα και γρήγορα! Καβούρια γιουβέτσι στιφάδο με μοσχοκάρυδο!

Θα λατρέψετε αυτό το πιάτο!

Φέρε το καλοκαίρι σπίτι σου εύκολα και γρήγορα! Καβούρια γιουβέτσι στιφάδο με μοσχοκάρυδο!

Φέρε το καλοκαίρι στο σπίτι σου εύκολα και γρήγορα με αυτήν την συνταγή. Καβούρια γιουβέτσι στιφάδο με μοσχοκάρυδο!

Μια μοναδική, γευστική, πρωτότυπη, διαφορετική και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις καβούρια γιουβέτσι στιφάδο με μοσχοκάρυδο σου παρουσιάζω παρακάτω.

Η συνταγή είναι νησιώτικη και καλοκαιρινή και είναι πάρα πολύ νόστιμη. Μαγείρεψε την και σέρβιρε την σαν ορεκτικό ή και σαν κυρίως γεύμα συνοδευόμενο με σαλάτα και θα ξετρελάνεις τους καλεσμένους σου.

Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό πιάτο για το καλοκαιρινό σας τραπέζι! Καγιανάς με σύγκλινο και τυρί σφέλα!

Υλικά
2 κιλά καβούρια μεγάλα, ποταμίσια
1 κιλό κρεμμύδια στιφάδου
1 γεμάτη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
250 γραμ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
1 μοσχοκάρυδο

Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε τα καβούρια και τα βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν.

Βήμα 2
Στη συνέχεια τα ψήνουμε στα κάρβουνα, τα καθαρίζουμε ένα - ένα από το καβούκι τους και βάζουμε το φαγητό τους στη λεκανίτσα.

Βήμα 3
Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε προσεκτικά.

Βήμα 4
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και αφού κάψει το λάδι στην κατσαρόλα, τα ρίχνουμε ολόκληρα και τα ροδοκοκκινίζουμε.

Βήμα 5
Ρίχνουμε κατόπιν την ντομάτα λιωμένη σε μισό ποτήρι νερό, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν χωρίς να λιώσουν τα κρεμμύδια.

Βήμα 6
Στο τέλος, ρίχνουμε τα καβουράκια που έχουμε στη λεκάνη και αφήνουμε όλα μαζί να πάρουν 1-2 βράσεις και να μείνει το φαγητό μόνο με το λαδάκι του.

Βήμα 7
Τα καβούρια γιουβέτσι στιφάδο είναι έτοιμα για να τα σερβίρεις και να τα απολαύσεις.

Κερκυραϊκή παστιτσάδα με πέννες! Η παραδοσιακή συνταγή που θα σε ξετρελάνει!

Η παραδοσιακή συνταγή που θα σε ξετρελάνει! Κερκυραϊκή παστιτσάδα με πέννες!

Ένα πιάτο που βρίσκει πάντα γενική αποδοχή όλες τις μέρες και τις εποχές του χρόνου στο τραπέζι. Εμείς προτείνουμε να το φτιάξετε με πέννες αντί για το χοντρό μακαρόνι που φτιάχνεται παραδοσιακά η παστιτσάδα και να τη σερβίρετε στο κυριακάτικο τραπέζι σας.

Υλικά

1 κόκορα αλανιάρη (1½ κιλό περίπου), κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
4 σκελίδες σκόρδου
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
½ κιλό χυμό ντομάτας φρέσκο
3 κουτ. σούπας πελτέ
1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι κοπανισμένο
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο κοπανισμένο
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κιλό πέννες
λίγο αλάτι

Διαδικασία
Παίρνετε τις μερίδες του κόκορα και τις σοτάρετε μέσα στο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα.

Ρίχνετε τα τριμμένα κρεμμύδια και τα σοτάρετε πολύ καλά, μέχρι να γυαλίσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε τις σκελίδες του σκόρδου και φέρνετε τα υλικά δυο-τρεις βόλτες. Ξαναβάζετε τις μερίδες του κόκορα μέσα και ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά, δηλαδή την κανέλα, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα της δάφνης. Ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο νερό.

Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα νεροπότηρο νερό. Ανακατεύετε, αλατίζετε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι η σάλτσα να αρχίζει να πήζει και ο κόκορας να γίνει τρυφερός.

Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε.

Βγάζετε τις μερίδες του κόκορα μέσα από τη μεγάλη κατσαρόλα που μαγειρεύτηκε και ρίχνετε τις πένες στη σάλτσα του. Τις ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε ξανά από πάνω τις μερίδες του κόκορα. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα βάζοντας στο κέντρο τις πένες με τη σάλτσα και περιμετρικά τις μερίδες του κόκορα.

Πηγή: olivemagazine.gr