Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με ζαμπόν και τυρί! Θα φάτε μέχρι και το... ταψί!

Η απόλυτη φαγητάρα!

Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με ζαμπόν και τυρί! Θα φάτε μέχρι και το... ταψί!

Η απόλυτη συνταγή για να φάτε μέχρι και το... ταψί! Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με ζαμπόν και τυρί!

Για να ξετρελαθούν μικροί-μεγάλοι στο κυριακάτικο τραπέζι!

Υλικά συνταγής

1 κοτόπουλο
6 φέτες κασέρι
6 φέτες ζαμπόν
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
πατάτες baby
λίγη ρίγανη
λίγο ελαιόλαδο

Σουφλέ τυριών με ζαμπόν και ταλιατέλες! Η συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!


Εκτέλεση συνταγής


Ζητάτε από το χασάπη σας να ξεκοκαλίσει ένα κοτόπουλο και να το ανοίξει για ρολό. Εάν θέλετε του ζητάτε και διχτάκι για να το τυλίξετε διαφορετικά θα το δέσετε με σπάγκο.

Αλατοπιπερώνετε εσωτερικά το κοτόπουλο και απλώνετε τις φέτες τυριού και ζαμπόν. Εάν θέλετε προσθέτετε και τις πιπεριές. Τυλίγετε το κοτόπουλο σε ρολό και το δένετε με σπάγκο ή με το διχτάκι.

Βάζετε το κοτόπουλο στο ταψί και ρίχνετε το σκόρδο. Σκορπάτε γύρω γύρω τις πατατούλες που έχετε πασπαλίσει με ρίγανη, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και αν θέλετε 1/2 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε το φαγητό με λαδόκολλα και ψήνετε για 1 ώρα στους 200° C. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 10' .

Οι Βέλγοι ξέρουν! Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για τηγανιτές πατάτες!

Οι Βέλγοι ξέρουν από φαγητό, αφού έχουν την καλύτερη συνταγή για τηγανιτές πατάτες. Ποια είναι όμως η συνταγή τους και βγαίνουν τόσο νόστιμες;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποιο τρελό μυστικό που τις κάνει τόσο τραγανές αλλά ένα πολύ μικρό κόλπο. Οι πατάτες τηγανίζονται 2 φορές. Την πρώτη φορά τηγανίζονται για να γίνουν μαλακές. Τη δεύτερη φορά μπορεί να τηγανιστούν ακόμα και ώρες μετά, λίγο πριν σερβιριστούν, για να αποκτήσουν αυτό το υπέροχο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν σούπερ τραγανές.

Για να τις φτιάξετε και εσείς δεν θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό. Καλό είναι πάντως το τηγάνι σας να έχει αρκετά χοντρή βάση. Επίσης θα χρειαστείτε μια τρυπητή κουτάλα.

Μόνο για καλοφαγάδες: Γεμιστές πατάτες στον φούρνο με κοτόπουλο και λιωμένα τυριά...

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για τηγανιτές πατάτες

Επίσης θα χρειαστείτε: 3-4 φλ. λάδι για τηγάνισμα, 1 κιλό πατάτες και αλάτι.

Ρίξτε αρκετό λάδι για τηγάνισμα στο τηγάνι. Αφήστε το να κάψει.

Κόψτε τις πατάτες σε στικς. Στεγνώστε τις με μια καθαρή πετσέτα. Χωρίστε τις σε κούπες. Μην τηγανίζετε πάνω από μια κούπα τη φορά.

Μόλις το λάδι κάψει, αρχίστε να τηγανίζετε κάθε κούπα με πατάτες για 4-5 λεπτά. Θέλετε απλά να μαλακώσουν και όχι να αποκτήσουν χρώμα.

Όταν θελήσετε να σερβίρετε τις πατάτες σας ζεστάνετε και πάλι το λάδι. Τηγανίστε και πάλι τις πατάτες σας (όχι όλες μαζί, όπως ακριβώς το κάνατε και πριν). Αυτή τη φορά αφήστε τις για 1-2 λεπτά.

Βγάλτε τις σε πιάτο στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι. Πασπαλίστε με αλάτι και σερβίρετε.

Μην σκεπάζετε ποτέ τις πατάτες σας για να παραμείνουν ζεστές. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να τις κάνετε να μαλακώσουν πολύ.

Πηγή: spirossoulis.com

Μάθε και εφάρμοσε το απόλυτα υγιεινό κόλπο για τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες που έχεις φάει ποτέ!

Μάθε και εφάρμοσε το απόλυτα υγιεινό κόλπο για τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες που έχεις φάει ποτέ!

Σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανητές πατάτες; Ωστόσο, λόγω του τρόπου με τον οποίο μαγειρεύονται, μπορεί να είναι πολύ βλαβερές για την υγεία σας.

Δυστυχώς, τείνουν να φτιάχνονται με λάδι χαμηλής ποιότητας που έχει ξαναχρησιμοποιηθεί πολλές φορές, πάντα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται να σταματήσετε να τις τρώτε. Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε να τις φτιάξετε στο σπίτι με διαφορετικούς τρόπους έτσι ώστε να είναι πιο υγιεινές από ότι συνήθως -με λιγότερες βλαβερές συνέπειες από όσες τείνουν να έχουν.

Καθαρίστε εύκολα τις πατάτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Οι τηγανητές πατάτες που μας πουλάνε

Για να κάνετε τις τηγανητές πατάτες περισσότερο υγιεινές, το πρώτο βήμα είναι να τις φτιάξετε οι ίδιοι στο σπίτι, επειδή μόνο έτσι μπορείτε να εγγυηθείτε την ποιότητά τους. Αυτό θα σας επιτρέψει να τις τρώτε συχνότερα μαζί με άλλα πιάτα. Προσπαθείτε να τις αποφύγετε όσο μπορείτε όταν τρώτε έξω.

Οι τηγανητές πατάτες που κανονικά πωλούνται σε εστιατόρια ή σε αλυσίδες φαστ φουντ είναι βλαβερές για τους παρακάτω λόγους:

Φτιάχνονται με λάδια χαμηλής ποιότητας (αυτά που ονομάζονται μαγειρικά έλαια), που περιέχουν διαγονιδιακή σόγια και άλλα έλαια φυτικής προέλευσης) τα οποία μετατρέπονται σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, κάτι που δημιουργεί τοξικότητα στο σώμα σας. Επίσης τείνουν να χρησιμοποιούνται πολλές φορές.

Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, επειδή τηγανίζονται σε πολύ λάδι.

Η πατάτα στην πραγματικότητα είναι ένα μείγμα από πουρέ πατάτας και από άλλα ανθυγιεινά υλικά.

-Περιέχουν πολύ επεξεργασμένο αλάτι
-Όλα τα παραπάνω έχουν σοβαρές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία μας:
-Αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.
-Συνεισφέρουν στην παχυσαρκία και στην κυτταρίτιδα.
-Κάνουν το συκώτι και τα νεφρά σας να υπερλειτουργούν.
-Επιδεινώνουν την αρτηριακή πίεση και την κατακράτηση υγρών.
-Προκαλούν οξέα, που αποτελούν