Βουτυράτες ταλιατέλες "λουσμένες" με μουστάρδα, φιλέτο χοιρινό και μανιτάρια!

Μια συνταγή που θα σας "στείλει" αδιάβαστους!

Βουτυράτες ταλιατέλες

Χοιρινό φιλέτο σοτέ με μουστάρδα, μανιτάρια "βουτηγμένο" σε βουτυράτες ταλιατέλες.

Μια εύκολη συνταγή του για ένα πεντανόστιμο, ελαφρύ και χορταστικό πιάτο για το οικογενειακό και επίσημο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

Κόλαση: Μακαρονάδα φούρνου με λιωμένα τυριά και κιμά...

Για το χοιρινό και τη σάλτσα:
120 ml ελαιόλαδο
400 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε φέτες 2-3 εκ.
250 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
75 ml λευκό κρασί
175 ml ζωμό κοτόπουλου
50 γρ. μουστάρδα
40 γρ. βούτυρο
μαϊντανό + θυμάρι φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι πιπέρες
Για τις ταλιατέλες βουτύρου:
200 γρ. ταλιατέλες
200 ml ζωμό κοτόπουλου
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Για το χοιρινό και τη σάλτσα: Αλατίζετε τις φέτες χοιρινού και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε 40 ml ελαιόλαδο και σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει καλά απ” όλες τις πλευρές. Το αφαιρείτε από το τηγάνι και πετάτε τα λίπη από το τηγάνι. Ξανατοποθετείτε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα μανιτάρια τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι.

Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί κατά το ήμισυ προσθέτετε το ζωμό. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνετε τη φωτιά, επιστρέφετε το χοιρινό στο τηγάνι και σιγοβράζετε μέχρι να είναι έτοιμο το χοιρινό. Βγάζετε το χοιρινό από το τηγάνι και σε μέτρια φωτιά προσθέτετε τη μουστάρδα, το βούτυρο και τα βότανα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν η σάλτσα είναι αραιή μπορείτε να τη βράσετε για λίγη ώρα χωριστά από το χοιρινό ώστε να συμπυκνωθεί στη πυκνότητα που επιθυμείτε.

Για τις ταλιατέλες βουτύρου: Βράζετε τις ταλιατέλες σε καλά αλατισμένο, κοχλαστό νερό αλ τέντε (θα τις βράσετε και πάλι) και τις σουρώνετε. Ζεσταίνετε το ζωμό κότας σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι για 1-2 λ σε μέτρια φωτιά, το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, προσθέτετε τις ταλιατέλες και τις βράζετε μέχρι να σωθούν όλα σχεδόν τα υγρά. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει ομογενοποιηθεί. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά πασπαλίζετε τις ταλιατέλες με τη παρμεζάνα ανακατεύετε και τις σερβίρετε με τα φιλέτα χοιρινού και τη σάλτσα μουστάρδας-μανιταριών πασπαλισμένα με λίγο φρέσκο θυμάρι και μαϊντανό.

Σουφλέ τυριών με ζαμπόν και ταλιατέλες! Η συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Σήμερα η Σταματίνα Τσιμτσιλή μας έχει μια συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Σουφλέ τυριών με ζαμπόν και ταλιατέλες.

Είναι ένα φαγητό που μπορεί να θέλει ώρα να ετοιμαστεί, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο. Διαβάστε την συνέχεια στο blog you&me by Stamatina