5 + 1 μυστικά για την πιο τέλεια βελουτέ κοτόσουπα με τραχανά! Θα γλύφεται και τα δάχτυλά σας!

Εύκολο αλλά δεν υστερεί σε γεύση!

5 + 1 μυστικά για την πιο τέλεια βελουτέ κοτόσουπα με τραχανά! Θα γλύφεται και τα δάχτυλά σας!

5 + 1 μυστικά για την πιο τέλεια βελουτέ κοτόσουπα με τραχανά! Θα γλύφεται και τα δάχτυλά σας! Δείτε τα ένα προς ένα...

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα πλούσιο, λαχταριστό τραπέζι και, φυσικά, δεν χρειάζεται! Φτιάξτε μόνες σας το πιάτο που θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους!

Υλικά για 4 άτομα

1 κότα ελευθέρας βοσκής (τεμαχισμένη)
2 καρότα
1 μεγάλη πατάτα
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 κ.σ. τζίντζερ
1 πράσο (κομμένο σε λεπτές ροδέλες)
1 κρεμμύδι (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
1 σκελίδα σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι - πιπέρι
1 κ.γ. μπούκοβο
200 γρ. γλυκό τραχανά
Σέλινο (2 λεπτά κοτσάνια με τα φυλλαράκια τους ψιλοκομμένα)
Γιαούρτι
Φρέσκο θυμάρι
Ξύσμα λεμονιού

9 μυστικά για μακαρόνια σαν από εστιατόριο! Το λάθος που κάνεις και «λασπώνουν!

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε την κότα σε νερό που τη σκεπάζει καλά για 30΄. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Για να μη στεγνώσει το κοτόπουλο, το αφήνουμε να κρυώσει μαζί με τον ζωμό.
Βγάζουμε το κοτόπουλο, το ξεψαχνίζουμε αφού αφαιρέσουμε τις πέτσες και κόβουμε σε κομμάτια.
Στην κατσαρόλα με τον ζωμό προσθέτουμε τα καρότα, την πατάτα, τις πιπεριές, το τζίντζερ, το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και το μπούκοβο και σιγοβράζουμε για περίπου 50΄ ή μέχρι τα λαχανικά να είναι αρκετά μαλακά για να πολτοποιηθούν.
Αφαιρούμε τις δάφνες και με ένα ραβδομπλέντερ ή σε μπλέντερ πολτοποιούμε καλά με λίγο ζωμό μέχρι να γίνει η υφή σαν βελουτέ.
Επαναφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με τον ζωμό που έχει μείνει και δίνουμε μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε τον τραχανά, το κοτόπουλο και το σέλινο ανακατεύοντας για να μην κολλήσει ο τραχανάς στον πάτο. Μαγειρεύουμε για περίπου 1΄-15΄.
Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. γιαούρτι στο κέντρο, ξύσμα λεμονιού, φρέσκο θυμάρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.