Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η... μυστική συνταγή για μπιφτέκια γεμιστά με τυρί στο τηγάνι! Δεν θα φεύγει κανείς από το τραπέζι σας!

Θα λιώνουν στο στόμα!

Η... μυστική συνταγή για μπιφτέκια γεμιστά με τυρί στο τηγάνι! Δεν θα φεύγει κανείς από το τραπέζι σας!
ΑΛΜΥΡΕΣ 11.12.2019 14:41
Follow us on Google News

Δεν θα φεύγει κανείς από το τραπέζι σας με αυτήν την... μυστική συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια με τυρί στο τηγάνι!

Όλοι λιγουρευόμαστε τα σπιτικά, κλασσικά μπιφτεκάκια της μαμάς, αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί στα γεμιστά μπιφτέκια με τυρί;

Για αυτό σας δίνουμε την απόλυτη συνταγή:

Υλικά Συνταγής
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ντομάτα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ξύδι
1 αβγό
1 κ.σ. ρίγανη
4 γεμάτες κ.σ. βρώμη ή 1 φλ. τρίμματα ψωμί μπαγιάτικο
1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο
150 γραμ. κασέρι ή γραβιέρα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
λίγο νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον χωριάτικο πουρέ
πατάτες
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση
Για τα γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά για να κάνουμε τα μπιφτέκια γεμιστά με τυρί. Αν χρειάζεται λίγο επιπλέον βρώμη ή ψίχουλα ώστε να πλάθεται προσθέστε κατά βούληση. Προαιρετικά, αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο το μείγμα του κιμά, το λιγότερο για 30 λεπτά.

Παίρνουμε 100 γρ. κιμά σε μπάλα. Κάνουμε λακκούβα και γεμίζουμε με τυρί αρεσκείας μας. Κλείνουμε τις ενώσεις και πατάμε να γίνει πλακέ.

Αφού τα πλάσουμε όλα σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μπιφτέκια 2-3′ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση των μπιφτεκιών και προαιρετικά προσθέτουμε ένα φρέσκο ζωμό, λίγο πιπέρι και χυμό λεμόνι. Βάζουμε καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5′ από κάθε πλευρά.

Για τον χωριάτικο πουρέ
Βράζουμε πατάτες κομμένες στη μέση μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε το νερό. Τις βάζουμε σε μπολ. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και απλά τις λιώνουμε με πιρούνι. Αν θέλουμε πιο αραιή μορφή πουρέ κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν και το προσθέτουμε.

Επίσης, αν αγαπάς τα μπιφτέκια πρόσθεσε μαγειρική σόδα και θα μας θυμηθείς!

Πηγή: argiro.gr

Μπιφτέκια βουτηγμένα σε κόκκινη σάλτσα! "Λιώνουν" στο στόμα...

Λιώνουν" στο στόμα αυτά τα μπιφτέκια που είναι βουτηγμένα σε κόκκινη σάλτσα!

Το Youweekly.gr βρήκε κορυφαία συνταγή για να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου...

Τι χρειαζόμαστε:

Σουφλέ τυριών με ζαμπόν και ταλιατέλες! Η συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

500 gr κιμά (μισό μισό χοιρινό ανάμικτο με μοσχαρίσιο)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 gr μανιτάρια ψιλοκομμένα
50 gr ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
120 ml γάλα (ένα φλυτζάνι περίπου)
200 gr κεφαλογραβιέρα ή ότι άλλο κίτρινο τυρί σας αρέσει κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια (εγώ προσωπικά χρησιμοποίηση gouda γιατί λιώνει καλύτερα)
αλάτι, πιπέρι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
λίγο γλυκιά πάπρικα
χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο
μαργαρίνη

Πώς το κάνουμε:

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και βάλτε τα σ΄ένα τηγάνι με μια κουταλιά μαργαρίνη να ροδίσουν. Προσθέστε και το ζαμπόν. Σ ένα μεγάλο μπολ βάλτε τον κιμά και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το ζαμπόν.

Σ΄ένα βαθύ πιάτο ρίξτε το γάλα και βουτήξτε μέσα το ψωμί. Αφήστε το μέχρι να πιεί όλο το γάλα και μετά τρίψτε το με τα χέρια σας και προσθέστε το κι αυτό στον κιμά. Προσθέστε και το ψιλοκομμένο τυρί, αλατοπιπερώστε, προσθέστε το αυγό και την πάπρικα.

Ζυμώστε καλά το μίγμα. Καλά θα ήταν να το αφήνατε καμιά ώρα να καθήσει στο ψυγείο.Προσέξτε όμως, ο φρεσκοκομμένος κιμάς καλό είναι να μην μένει στο ψυγείο περισσότερο από λίγες ώρες πριν χρησιμοποιηθεί.
Μόλις τον βγάλετε από το ψυγείο πλάστε μικρά μπιφτέκια. Γίνονται γύρω στα 7-8 μπιφτέκια.

Ζεστάνετε σ΄ένα τηγάνι λίγο λάδι και ροδίστε τα μπιφτέκια και από τις δυο μεριές.

Βάλτε τα κατόπιν σ΄ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Τοποθετήστε πάνω από κάθε ένα μια φέτα ντομάτα. Στο τηγάνι που ροδίσατε τα μπιφτέκια ρίξτε λίγο ντοματοχυμό, ένα φλυτζάνι νερό, το χυμό από τα μανιτάρια (αν χρησιμοποιήσατε κονσέρβα) και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να πάρει μια βράση. Περιχύστε μ΄αυτό τα μπιφτέκια. Ψήστε τα στους 200 βαθμούς για περίπου 45΄. Λίγο πριν τα βγάλετε πασπαλίστε τα με τριμμένο τυρί ή σκεπάστε τα με μια μικρή φέτα κίτρινο τυρί, κατά προτίμηση κάποιο μαλακό που να λιώνει.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αφράτα μπιφτέκια με πατατούλες στο φούρνο

Της παρέας: Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα στο φούρνο!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

Share