Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ξεχάστε τα κλασσικά κεφτεδάκια! Αυτή η συνταγή με σάλτσα κάστανο θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλα σας!

Θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Ξεχάστε τα κλασσικά κεφτεδάκια! Αυτή η συνταγή με σάλτσα κάστανο θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλα σας!
ΑΛΜΥΡΕΣ 22.01.2020 13:23

Νοικοκυρές προσοχή! 'Εχετε βαρεθεί και εσείς τα κλασσικά κεφτεδάκια; Αυτή η συνταγή με σάλτσα από κάστανο θα σας κάνει να την ξεχάσετε! Θα γλείφετε σίγουρα τα δάχτυλα σας!

Τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια με μία ξεχωριστή σάλτσα από κάστανο κάνουν ένα πιάτο που άνετα σερβίρεται και σε επίσημα τραπεζώματα.

Υλικά
Για τον κιμά
500γρ. κιμά χοιρινό
1 αβγό
1 κρεμμύδι τριμμένο, στραγγισμένο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας φρυγανιά
1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλεύρι για το τηγάνισμα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150γρ. κάστανα βρασμένα, σε κομμάτια
1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου (ή νερό)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα πλάθετε σε μπαλάκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε καλά μπόλικο ηλιέλαιο. Αλευρώνετε τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε να ροδίσουν καλά και να ψηθούν μέχρι μέσα. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τα κάστανα, σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό και προσθέτετε την ντομάτα, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτετε πελτέ και τον ζωμό, δίνετε μια βράση και ρίχνετε μέσα τα τηγανισμένα κεφτεδάκια. Χαμηλώνετε και βράζετε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε.

Ωστόσο και η παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή έχει μοιραστεί με το Youweekly.gr τη δική της συνταγή για τα κεφτεδάκια

6+1 μυστικά για κεφτεδάκια που θα τους κάνουν όλους να παραμιλούν!

Αυτά είναι τα 6+1 μυστικά για τα τέλεια κεφτεδάκια που θα τους κάνουν όλους να παραμιλούν. Απλά βήματα για μία απολαυστική συνταγή για να τους ξετρελάνετε όλους!

Τα υλικά: 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, 1/2 ντομάτα, 1 κρεμμύδι, 3 - 4 σκελίδες σκόρδο, 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, 1/2 ματσάκι μαϊντανός, 1/2 ματσάκι δυόσμος, 1 κουτ. γλυκού ξίδι, αλεύρι για το πανάρισμα και λάδι για το τηγάνισμα.

Μακαρόνια με κιμά! Τα μυστικά από τις γιαγιάδες μας!

Αυτά είναι λοιπόν τα μυστικά:

-Όσον αφορά στον κιμά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για μοσχαρίσιο, αρνίσιο ή χοιρινό. Ακόμη μπορούμε να κάνουμε όποιο συνδυασμό θέλουμε, είτε μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή χοιρινό είτε 1/3 μοσχαρίσιο, 1/3 χοιρινό και 1/3 αρνίσιο ή μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή αρνίσιο αλλά και μισή ποσότητα χοιρινό και μισή αρνίσιο.
-Αντί για φρέσκια ντομάτα μπορούμε να βάλουμε ένα κουτ. γλυκού πελτέ.
-Αν δεν έχουμε φρέσκο δυόσμο βάζουμε ένα κουτ. σού­πας αποξηραμένο.
-Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε χοιρινό κιμά αντί για ρίγανη ή θυμάρι, βάζουμε θρούμπι.
-Η φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη απογειώνει τη γεύση των κεφτέδων.

Διαδικασία: Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το μουλιάζουμε καλά σε νερό. Κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα και το ρίχνουμε στο μπλέντερ ή το ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το δυόσμο, την ντομάτα και το ξίδι.

Μυστικό:Το ξίδι στα κεφτεδάκια το βάζουμε για να μη μυρίζουν αυγό. Προσοχή όμως, γιατί αν βάλουμε περισσότερο, το αποτέλεσμα θα είναι να ξινίζουν.

Χτυπάμε τα υλικά σε ελεγχόμενη ταχύτητα ώστε να μη γίνουν πολτός και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με το ψωμί, το οποίο έχουμε στύψει. Προσθέτουμε τον κιμά, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Μυστικό: Για να γίνει ακόμη πιο αφράτο, το ραντίζουμε ελαφρώς με νερό, ενώ το ζυμώνουμε.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μείγμα με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 1 τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο για να σφίξει και να σιτέψει.

Μετά πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα καρύδι και τους αλευρώνουμε.

Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τους κεφτέδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά (στη μεσαία βαθμίδα ο διακόπτης της κουζίνας).

Τηγανίζουμε ώσπου να ψηθούν καλά.

Βγάζουμε τα κεφτεδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πιατέλα στην οποία έχουμε απλώσει απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίσουν από το λάδι.

Εναλλακτικά: Μπορούμε να τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια χωρίς να τα πανάρουμε. Για να είναι όμως το αποτέλεσμα εξίσου τραγανό, θα πρέπει να τα τηγανίσουμε σε πολύ καυτό λάδι. Για πιο λεπτή γεύση και πιο αφράτο αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα πριν το ζυμώσουμε μισό τριμμένο ξινόμηλο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βέφα Αλεξιάδου: Φτιάξε κέικ με ανανά, βάλτου και κανέλα και ετοιμάσου να "γλείφεις" και τα δάχτυλα σου!

Η ομελέτα της «τεμπέλας»! Θα είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά και όλοι θα "γλείφουν" τα δάχτυλά τους!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

Share