Γαριδόσουπα από την Βέφα Αλεξιάδου - Προσοχή στο λεμόνι

Συνταγή κόλαση για την Καθαρά Δευτέρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γαριδόσουπα από την Βέφα Αλεξιάδου - Προσοχή στο λεμόνι

Μια υπέροχο συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα μοιράστηκε μαζί μας η κορυφαία μαγείρισσα, Βέφα Αλεξιάδου! Βήμα βήμα πως θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα γαριδόσουπα! Προσοχή με το λεμόνι, μην πέσει λιγότερο από όσο λέει η δοσολογία γιατί κάνει πραγματικά την διαφορά!

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα υλικά για την γαριδόσουπα:

Βέφα Αλεξιάδου συνταγές για Καθαρά Δευτέρα

Υλικά

  • 1 1/2 κιλού μέτριες γαρίδες
  • 1/2 κούπας νερό
  • 1 μικρή καυτερή πιπερία σε ρόδες
  • 1 μικρό καρότι σε φετάκια
  • 1 κλωνάρι σέλινο κομματάκια
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο
  • 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση γαριδόσουπας από την Βέφα Αλεξιάδου

Αφαιρέστε το κέλυφος από τις γαρίδες κι αφήστε τα κεφάλια και τις ουρές. Τρυπήστε την πλάτη με μια φουρκέτα, τραβήξτε και φαιρέστε το εντεράκι. Ξεπλύντε τις γαρίδες κι αφήστε τες να στραγγίσουν καλά σε τρυπητό. Βάλτε σε κατσαρόλα το νερό και τα υπολοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι. Βράστε τα για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα τις γαρίδες, σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε τες δυνατά 7-8 λεπτά. Δεν πρέπει να βράσουν περισσότερο, γιατί σκληραίνουν και στεγνώνουν. Στο διάστημα αυτό, ανακατέψτε τες μια-δυο φορές κουνώντας δυνατά την κατσαρόλα. Κατεβάστε από τη φωτιά, περιχύστε με το χυμό λεμονιού και ρεβίρετε τη γαριδόσουπα μέσα σε βαθιά πιάτα ή μπολ. Πασπαλίστε την επιφάνεια με το μαϊντανό ή το άνηθο και το κρεμμυδάκι.

Και για σβήσιμο σας έχουμε ένα συγκλονιστικό γλυκό! Δες εδώ πως να φτιάξεις τον πιο τέλειο σιμιγδαλένιο χαλβά!

Βέφα Αλεξιάδου: Οι γαρίδες με πιλάφι είναι το κάτι άλλο - Βάλε λεμόνι να τις απογειώσεις

Οι γαρίδες με πιλάφι της Βέφας Αλεξιάδου είναι το κάτι άλλο. Βάλε και μπόλικο λεμόνι να τις απογειώσεις!Μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν αυτή την συνταγή και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι στο σπίτι μόλις τους φτιάξετε.

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 φλυτζανάκι λάδι
  • 1 1/2 κουταλιά χυμό λεμόνι
  • 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κούπα καλαμπόκι
  • 1 κουταλιά ξηρό δυόσμο

Εκτέλεση

  • Πλύντε τις γαρίδες και αφαιρέστε τα κεφάλια και το κέλυφος, αφήνοντας στη θέση τους τις ουρές. Αφαιρέστε με μια οδοντογλυφίδα το αντεράκι και βράστε τις για 8' στο νερό με το λάδι, μέχρι να κοκκινίσουν. Στραγγίξτε τες και κρατήστε το ζουμί.
  • Βάλτε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι, ρίξτε και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, το ρύζι και το δυόσμο. ΄Οταν ψηθούν, προσθέστε το ζουμί που κρατήσατε από τις γαρίδες και αφήστε το ρύζι να φουσκώσει.
  • Σερβίρετε το ρύζι με τις γαρίδες τριγύρω.

Αυτή είναι και η συγκλονιστική συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και μπόλικο λεμόνι.