Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τα πιο εύκολα τυροπιτάκια για παιδιά - Τα φτιάχνουν όλες οι γιαγιάδες

Έτοιμα σε χρόνο dt

Τα πιο εύκολα τυροπιτάκια για παιδιά - Τα φτιάχνουν όλες οι γιαγιάδες
ΑΛΜΥΡΕΣ 29.05.2020 13:59
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Τα παιδιά αγαπούν το τυρί. Και πόσες δεν είναι οι φορές – ειδικά το καλοκαίρι που είναι πολλές ώρες στο σπίτι- που οι γιαγιάδες ψάχνουν τι να τους φτιάξουν να φάνε. Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια.

Ωραία τα έτοιμα σνακ του εμπορίου αλλά βλάπτουν και την υγεία και την τσέπη. Εμείς, λοιπόν, σήμερα σας έχουμε μια συνταγή εύκολη, οικονομική και κυρίως γρήγορη για τα παιδιά σας αλλά και εσάς τους ίδιους και τους φίλους σας. Πανεύκολα τυροπιτάκια, λοιπόν, χωρίς φύλλο, που μπορούν να γίνουν σε πολλές πολλές παραλλαγές, ανάλογα με το τι έχετε στο ψυγείο σας τη στιγμή που θα αποφασίσετε να τα φτιάξετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 500 γρ. τριμμένη φέτα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • Ελαιόλαδο, Πιπέρι και Αλάτι (αν η φέτα δεν είναι ιδιαίτερα αλμυρή)
  • 1 κρόκο αυγού για να αλείψετε πριν το φούρνο

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, τα αυγά και τη φέτα.
  • Ζυμώνουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο, μέχρι η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί και να κολλάει ελαφρά στο χέρι μας.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη και τα τοποθετούμε στο ταψί
  • Αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο του αυγού και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα (ανάλογα την ένταση του φούρνου σας).

Κι αν θες κάτι γλυκό, αυτή είναι η πιο εύκολη μηλόπιτα του κόσμου!

Φανταστική τυρόπιτα με γιαούρτι, φέτα και ανθότυρο

εύκολες συνταγές για τυρόπιτα

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 750 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) γιαούρτι
  • 500 γραμ. φέτα τριμμένη
  • 500 γραμ. ανθότυρο τριμμένο
  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι, αναμειγνύουμε τα τυριά σε ένα μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, με σύρμα, να ενωθούν.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και στρώνουμε απλωτά το πρώτο και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο. Περιχύνουμε με μια κουτάλα από το υγρό μείγμα (γάλα, αυγά κ.λπ.) και πασπαλίζουμε με μια χούφτα γεμάτη τριμμένα τυριά.
  • Απλώνουμε το τρίτο φύλλο σουρωτό, το περιχύνουμε με υγρό μείγμα και πασπαλίζουμε τυριά. Συνεχίζουμε με άλλες τρεις στρώσεις από σουρωτό (ελαφρά τσαλακωμένο) φύλλο, υγρό μείγμα και τα υπόλοιπα τυριά.
  • Το τελευταίο φύλλο το απλώνουμε να είναι ίσια η επιφάνειά του και το μπήγουμε από κάτω (όπως στο γαλακτομπούρεκο) για να κλείσουμε την πίτα. Χαράζουμε ελαφρά την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μείγμα.
  • Ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα, στους 180 βαθμούς C για 50 λεπτά με 1 ώρα, να ροδίσει καλά η επιφάνειά της και να φουσκώσει (φουσκώνει πολύ και γίνεται διπλάσια σε ύψος).

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ζουμερά κεφτεδάκια με κανέλα και σκόρδο - Κορυφαία συνταγή της Μαρίας Εκμεκτσίογλου

Το πιο διάσημο γλυκό ψυγείου με φράουλες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Πεντανόστιμο

Share