Χορταστικό κοτόπουλο κρασάτο με μακαρόνια - Συνταγή κόλαση της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Δεν θα μείνετε ούτε μια μπουκιά στο πιάτο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χορταστικό κοτόπουλο κρασάτο με μακαρόνια  - Συνταγή κόλαση της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Χορταστικό κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό με μακαρόνια! Με υπέροχη σάλτσα και όλη τη γεύση του χωριάτικου κοτόπουλου. Είναι μια συνταγή κόλαση της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Υλικά συνταγής για το κρασάτο κοτόπουλο με μακαρόνια

  • 500 γραμ. ζυμαρικά (μακαρόνια-χυλοπίτες) χωρίς γλουτένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 χωριάτικο κοτόπουλο (κομμένο σε 8 κομμάτια)
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 κιλό τριμμένες φρέσκες ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για το κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό με μακαρόνια, στεγνώνουμε πρώτα καλά τα κομμάτια κοτόπουλο.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε λίγα λίγα κομμάτια κοτόπουλο, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Περίπου για 8-10′. Το βγάζουμε σε πιατέλα.
  • Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 5′-6′ να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό κατά το ήμισυ, περίπου για 3-4′.
  • Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 45′, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό στη σάλτσα και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10′.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά που έχουν βράσει στη σάλτσα του κοτόπουλου σε πιατέλα, ακουμπάμε το κοτόπουλο επάνω και τρίβουμε μπόλικο κεφαλοτύρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Για επιδόρπιο μπορείτε να φτιάξετε το γλυκο ψυγείου με πτι μπερ και γκοφρέτα.

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Πεντανόστιμα και γρήγορα

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει δημιουργήσει μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πρόκειται για τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά.

Μία νηστίσιμη συνταγή που με τη φαντασία σας προσθέτοντας υλικά, π.χ. τυρί, κοτόπουλο, θαλασσινά (σε περιόδους εκτός νηστείας), θα σας...λύσει τα χέρια.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μακαρόνια

Υλικά Συνταγής

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 5-6 φρέσκα ασπρομανίταρα ψιλοκομμένα
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 800 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 κ.γλ. βασιλικό αποξηραμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. σπαγγέτι

Η εκτέλεση για τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά

  • Για τη νηστίσιμη μακαρονάδα με λαχανικά και κόκκινη σάλτσα, σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά.
  • Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα λαχανικών. Βράζουμε για 1 λεπτό δυνατά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Ιδανικά γαρνίρετε με φέτες τηγανητής ή ψητής μελιτζάνας και τριμμένο νηστίσιμο τυρί.

Μετά τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά, σερβίρεται στους καλεσμένους σας ή στην οικογένεια σας, ένα κομμάτι από αυτό το απίστευτο γλυκό ψυγείου με κεράσια. Δεν έχει ζάχαρη.