Πρωινό - όνειρο: Αυγά με βούτυρο, ντοματίνια και φρυγανισμένο ψωμί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ή αλλιώς Scrambled eggs

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πρωινό - όνειρο: Αυγά με βούτυρο, ντοματίνια και φρυγανισμένο ψωμί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τα scrambled eggs της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, είναι ίσως η πιο ντελικάτη συνταγή για να απολαύσεις κρεμώδη και βελούδινα, ανακατεμένα αυγά σκραμπλ για πρωινό ή για brunch με ντοματίνια ζουμερά και φρυγανισμένο ψωμί!

Tips: Για να έχουν κρεμώδη υφή τα αυγά θέλουν ανακάτεμα λίγων λεπτών και αντικολλητικό σκεύος

Υλικά Συνταγής

  • 6 αυγά
  • 1 κ.σ καλό βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο σχοινόπρασο

Για το σερβίρισμα

  • φρυγανισμένο ψωμί
  • ψητά μανιτάρια ή ψητά ντοματίνια

Εκτέλεση

  • Για να γίνουν τα scrambled eggs (αυγά σκραμπλ) κρεμώδη με βελούδινη υφή χρειαζόμαστε ένα κατσαρολάκι αντικολλητικό.
  • Σπάμε τα αυγά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε λεπτά κομμάτια. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Με μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε τρίβοντας τη βάση της κατσαρόλας κυρίως στις γωνίες. Ανακατεύουμε συνεχώς για 30 δευτερόλεπτα χωρίς να σταματήσουμε και τραβάμε τα αυγά από την φωτιά.
  • Ανακατεύουμε μερικές φορές αυγά σκραμπλ εκτός φωτιάς. Επαναφέρουμε τα scrambled eggs στη φωτιά. Αλατοπιρώνουμε και ψήνουμε ανακατεύοντας για 2,5΄μέχρι να αρχίζουν να πήζουν, τραβώντας ενδιάμεσα για μια ακόμα φορά την κατσαρόλα από την φωτιά ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Πάντα ανακατεύοντας ακόμα κι εκτός φωτιάς.
  • Επαναφέρουμε στη φωτιά τα αυγά που αρχίζουν να πήζουν.
  • Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος. Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή, ρίχνουμε μια δυο κουταλιές κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε ζεστά και κρεμώδη τα αυγά σκραμπλ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο.

Κι αν σου περισσεύουν αυγά φτιάξε αυτή την τέλεια αυγόπιτα!

Σπάσε 6 αβγά στο τηγάνι και φτιάξε την πιο νόστιμη ομελέτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

συνταγές Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με αυγά

Υλικά Συνταγής

  • 6 αυγά
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκύθια κομενα σε μικρά καρέ
  • 2 πατάτες βρασμένες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 3 κσ τριμμένο τυρί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ντοματοσαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για αυτή την εύκολη ομελέτα με λουκάνικο και ό,τι μας περίσσεψε στο ψυγείο, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2’, προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 3΄-4΄ να μελώσουν.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια προς χαμηλή.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
  • Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με την ομελέτα τα υλικά στο τηγάνι.
  • Ψήνουμε την ομελέτα σε σιγανή φωτιά να σταθεροποιηθεί για 4-5’.
  • Σκεπάζουμε με μεγάλο ίδιο καπάκι το τηγάνι και με προσοχή την αναποδογυρίζουμε.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3’ ακόμη.
  • Σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.