Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας με την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο - Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι στο τραπέζι

Θα μυρίσει όλο το σπίτι σου!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας με την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο - Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι στο τραπέζι

Στον χώρο της κουζίνας δεν υπάρχει κανένα όριο όσον αναφορά τις γεύσεις αλλά και τους συνδυασμούς που μπορείτε να κάνετε. Αναμφίβολα, οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να τρώμε σωστά και υγιεινά ωστόσο εξαιτίας των πολλών υποχρεώσεων κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει τόσο συχνά.

Έτσι λοιπόν, εμείς σας βρήκαμε την πιο ιδανική συνταγή για να φτιάξετε κάτι νόστιμο όπου θα γλείφετε θα δάχτυλά σας αφού η συγκεκριμένη κολοκυθόπιτα είναι χωρίς φύλλο ενώ η γεύση της θα σας αποτελειώσει σε περίπτωση που την πετύχετε. Πάντως σας έχουμε και την πιο νόστιμη συνταγή για Μπανόφι μέσα σε 10 λεπτά.

Η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Συνταγή κολοκυθόπιτα

Υλικά Συνταγής

  • 1.200 γραμ. κολοκυθάκια τρυφερά
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 300 γραμ. φρέσκο ανθότυρο
  • 160 γραμ. καλαμποκάλευρο ή 1 φακελάκι φρυγανιά
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί 24χ32 εκ. και το πασπαλίζουµε µε το μισό καλαμποκάλευρο
  • Αφού πλύνουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη
  • Τα αφήνουµε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουµε να ιδρώσουν για 15΄
  • Τα στύβουµε µε τα χέρια και τα βάζουμε σε µπολ
  • Προσθέτουµε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα τυριά, το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, τον άνηθο και το δυόσμο, 2 κ.σ από το συνολικό ελαιόλαδο καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια
  • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αλατίζουμε, αφού πρώτα δοκιμάσουμε το μίγμα
  • Απλώνουμε το μίγµα σε ταψί 24χ30 εκ.
  • Το ραντίζουμε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε την εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄-45΄, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια
  • Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 160 οC για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η “κολοκυθοπιτα Αργυρω” χωρις φυλλο.

Πηγή: Argiro.gr

Τι άλλο μπορείτε να φτιάξετε με τα κολοκύθια που σας περίσσεψαν

Εύκολοι και αφράτοι παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες σαν της γιαγιάς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Πρόκειται για έναν ελληνικό μεζές που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι. Φτιάξτε τους και θα μοσχοβολίσει το σπίτι, ενώ θα εξαφανιστούν στο πι και φι. Ειδικά αν τους φτιάξετε μαζί με τραγανό ψωμί.

Υλικά Συνταγής

  • 4 κολοκύθια μεγάλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Πρώτα πλένουμε τα κολοκύθια.
  • Τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτη και τα βάζουμε σε σουρωτηρι.
  • Πασπαλίζουμε με αλατι και αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά για τους κολοκυθοκεφτεδες.
  • Στύβουμε καλά τα τριμμένα κολοκυθια με τα χέρια ή βάζοντάς τα σε μια πετσέτα.
  • Τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά.
  • Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ξερό και το φρεσκο κρεμμυδι, ανηθο, δυοσμο, μαϊντανο, τα χτυπημένα αυγα και τη φετα.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας μπόλικο πιπερι και αλατι, μόνο αφού τα έχουμε δοκιμάσει πριν.
  • Διότι τα αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φετα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουταλι και λίγο-λίγο προσθέτουμε το αλευρι, μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει από το κουταλι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιολαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μιγμα.
  • Τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Κάθε φορά που τους ρίχνουμε λίγους-λίγους στο ελαιολαδο. Προσέχουμε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λαδι αντί να κάνουν κρούστα.
  • Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.
  • Ο τέλειος μεζές για την παρέα που είναι πάντα εγγύηση, εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάχνουμε τους κολοκυθοκεφτεδες φουρνου που είναι πολύ γευστικοί!