Θέλει 8 υλικά, τα 4 όμως υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου - Πανεύκολη μακαρονάδα με φέτα και ντοματίνια

Η πιο εύκολη συνταγή, έτοιμη σε λιγότερο από μισή ώρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θέλει 8 υλικά, τα 4 όμως υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου - Πανεύκολη μακαρονάδα με φέτα και ντοματίνια

Αυτή την συνταγή σίγουρα κάποιοι την θυμούνται από πέρσι, που είχε γίνει viral στο tik tok. Πρόκειται για μια πολύ νόστιμη μακαρονάδα με τρία συστατικά που είναι και τα κύρια, ενώ τα υπόλοιπα τα έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας.

Την συνταγή αυτή έκανε γνωστή η food blogger από τη Φινλανδία, Jenni Häyrinen, όταν ανέβασε βίντεο με την διαδικασία στην εν λόγω διαδικτυακή πλατφόρμα.

Αυτή είναι η συνταγή με μακαρόνια, ντοματίνια και φέτα

Υλικά:

  • 500 γραμμ. ντοματίνια
  • 200 γραμμ. φέτα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γραμμ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού

Παρασκευή:

Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα ντοματίνια προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και στο κέντρο βάζουμε τη φέτα. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς και ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα ζυμαρικά.

Μόλις βγάλουμε τη φέτα με τα ντοματίνια από το φούρνο προσθέτουμε το σκόρδο και τα φύλλα βασιλικού, και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Αν ωστόσο, δεν τρώτε αυγό, δείτε και πως να φτιάξετε μακαρόνια χωρίς αυγό κάνοντας την πιο τέλεια συνταγή για μακαρονάδα.

Πως να μην βγαίνουν τα μακαρόνια λάσπη

Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το λάσπωμα των μακαρονιών. Μάλιστα, οι διακεκριμένοι σεφ ξεκαθαρίζουν πως το κόλπο με τις λίγες σταγόνες λάδι κατά το μαγείρεμα δεν ισχύει και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι αρχικά να ρίξετε τα μακαρόνια σε νερό που έχει βράσει καλά. Ακόμα, μόλις πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να τα ανακατεύετε συχνά. Όταν βράσουν τα μακαρόνια και πριν τα σουρώσετε, θα πρέπει να κρατήσετε ένα φλυτζάνι από το νερό τους.

Στην συνέχεια, τα σουρώνετε, χωρίς να τα ξεπλύνετε με νερό και θα επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Αν θέλετε βάζετε βούτυρο ή λάδι και στην συνέχεια ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει στο φλυτζάνι.