Γλυκιά \"αμαρτία\"! Φτιάξε τραγανά σοκολατένια σάντουιτς από κρέπες!

Γλυκιά \
Λαχταριστές κρέπες, κρυμμένες σε τραγανό μπισκότο! Θα σας εντυπωσιάσουν με τη σοκολατένια γεύση τους.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 15

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30΄ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: 1 ΩΡΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ

4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ.)
ΥΛΙΚΑ
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
75 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
120 γρ. αλεύρι σκληρό
250ml γάλα πλήρες αγελαδινό
5 γρ. κακάο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

125ml γάλα πλήρες αγελαδινό
125ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (40 γρ.)
175 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% περιεκτικότητα σε κακάο)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

200 γρ. μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάξτε την κρέµα σοκολάτας. Ρίξτε σε µια µικρή κατσαρόλα το γάλα και την κρέµα γάλακτος και τοποθετήστε τη σε µέτρια φωτιά να πάρουν βράση. Σε ένα µπολ χτυπήστε µε έναν αυγοδάρτη τους κρόκους µε τη ζάχαρη µέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε λίγο από το µείγµα της κατσαρόλας στο µπολ, ώστε να πάρουν θερµοκρασία οι κρόκοι, ανακατέψτε να οµογενοποιηθούν τα υλικά και αδειάστε τα στην κατσαρόλα. Φτάστε το µείγµα σε θερµοκρασία 82 °C (θα το διαπιστώσετε µε θερµόµετρο ζαχαροπλαστικής) και αποσύρετε από τη φωτιά. Με ένα αιχµηρό µαχαίρι ψιλοκόψτε τη σοκολάτα σε ένα µπολ. Περάστε το ζεστό µείγµα από σινουά µεταφέροντάς το στο µπολ µε τη σοκολάτα. Ανακατέψτε µε µια σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Γεµίστε µε την κρέµα µια σακούλας ζαχαροπλαστικής µε κορνέ µε ίσια µύτη και βάλτε τη στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.

Φτιάξτε τις κρέπες. Λιώστε το βούτυρο σε ένα µπολ στο φούρνο µικροκυµάτων σε χαµηλή ισχύ. Βάλτε σε ένα µεγάλο µπολ το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλάτι και αναδεύστε ελαφρά µε έναν αυγοδάρτη. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο και προσθέστε τα στο µείγµα ανακατεύοντας µε τον αυγοδάρτη, µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε έναν οµοιόµορφο χυλό. Τοποθετήστε το µείγµα στο ψυγείο για 30΄ να ξεκουραστεί.

Τηγανίστε τις κρέπες. Βάλτε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σεδυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Με µια βαθιά κουτάλα πάρτε ίση ποσότητα κάθε φορά από το χυλό, αδειάστε τη στο τηγάνι και ανακινήστε το, ώστε να απλωθεί παντού. Τηγανίστε τις κρέπες από τη µια πλευρά µέχρι να πάρουν χρώµα και γυρίστε τις και από την άλλη µε τη βοήθεια µιας σπάτουλας. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για να τις τηγανίσετε όλες. Αφήστε τις κρέπες να κρυώσουν.

Φτιάξτε την επικάλυψη. Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα σε ένα µπολ και λιώστε τη σε χαµηλή ισχύ στο φούρνο µικροκυµάτων. Αποσύρετε, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε µε µια σπάτουλα σιλικόνης να λιώσει και να οµογενοποιηθεί το µείγµα.

Μοντάρετε τα σάντουιτς. Αφού έχουν κρυώσει οι κρέπες, αλείψτε τις µε ένα πινέλο µε την επικάλυψη σοκολάτας και από τις δύο πλευρές. Αφήστε τις να σταθούν, να κρυώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί. Θρυµµατίστε στο µούλτι τα µπισκότα, χωρίς όµως να γίνουν σκόνη και αδειάστε τα σε ένα πιάτο. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ διαµέτρου 5-6 εκ. κόψτε τις κρέπες σε δίσκους. Πάρτε έναν δίσκο κρέπας και απλώστε επάνω µια στρώση κρέµας µε τη βοήθεια του κορνέ. Καλύψτε µε ακόµα έναν δίσκο, δηµιουργώντας ένα σάντουιτς. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία µε όλες τις κρέπες και την κρέµα. Κυλήστε τα σάντουιτς στα θρυµµατισµένα µπισκότα, µεταφέρετέ σε µια πιατέλα και σερβίρετε.

Tip:

Όσο πιο κρύες είναι οι κρέπες τόσο καλύτερα θα κοπούν αφού τις επικαλύψουμε με τη σοκολάτα.