Φτιάξε λαχταριστά κορνέ με κρέμα πραλίνας!

Φτιάξε λαχταριστά κορνέ με κρέμα πραλίνας!
Ένα γλυκό «άλλης εποχής» με καινούρια εμφάνιση στο τραπέζι σας...

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 35΄ ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 30΄ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΤΕΜ.

ΥΛΙΚΑ

850 γρ. φύλλο σφολιάτας (1 πακέτο με 2 φύλλα)
40 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
50 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. τρούφα σοκολάτας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΡΑΛΙΝΑΣ

270ml γάλα πλήρες αγελαδινό
70ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
½ φασόλι βανίλιας
70 γρ. κρόκους αυγών
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. κορν φλάουρ
5 γρ. γάλα σε σκόνη
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Ξύσμα από ½ λεμόνι, ακέρωτο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ

1 κρόκο αυγού μεσαίου μεγέθους (20 γρ.)
1 πρέζα αλάτι
10ml γάλα πλήρες αγελαδινό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάξτε την κρέµα πραλίνας. Τοποθετήστε σε µια µεσαία κατσαρόλα το γάλα και την κρέµα γάλακτος. Χαράξτε το φασόλι, ξύστε τους µισούς σπόρους από το εσωτερικό του και ρίξτε τους επίσης στην κατσαρόλα. Τοποθετήστε το σκεύος σε δυνατή φωτιά να πάρει το µείγµα µια βράση. Ρίξτε τους κρόκους σε ένα µπολ µαζί µε τη ζάχαρη και χτυπήστε µε έναν αυγοδάρτη µέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το κορν φλάουρ και το γάλα σε σκόνη και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε λίγο από το µείγµα της κατσαρόλας έτσι ώστε τα αυγά να πάρουν τη θερµοκρασία του σιγά σιγά. Περάστε το µείγµα από σινουά και µεταφέρετέ το στην κατσαρόλα. Βράστε για 2΄-3΄ σε χαµηλή φωτιά µέχρι να πήξει η κρέµα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάστε την κρέµα σε ένα πλαστικό µπολ. Καλύψτε το µε διάφανη µεµβράνη και βάλτε το στο ψυγείο να πήξει η κρέµα και να σταθεροποιηθεί. Όταν είναι έτοιµη η κρέµα βγάλτε τη από το ψυγείο και χτυπήστε την καλά µε έναν αυγοδάρτη µέχρι να βλέπετε µικρούς σβώλους. Προσθέστε την πραλίνα φουντουκιού και το ξύσµα λεµονιού και ανακατέψτε µε µια σπάτουλα σιλικόνης να ενσωµατωθούν. Γεµίστε µε την κρέµα µια σακούλα ζαχαροπλαστικής µε κορνέ µε ίσια µύτη και διατηρήστε την κρέµα στο ψυγείο.

Φτιάξτε το µείγµα για την επάλειψη. Σε ένα µικρό µπολ χτυπήστε το γάλα, τον κρόκο και το αλάτι ελαφρά µε έναν αυγοδάρτη µέχρι να οµογενοποιηθούν.

Προθερµάνετε το φούρνο στους 190 °C στον αέρα. Στρώστε µια λαµαρίνα φούρνου µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος.

Μοντάρετε τα κορνέ. Κόψτε 8 ισοµεγέθη κοµµάτια χαρτόνι και φτιάξτε χωνάκια. Τυλίξτε κάθε χωνάκι εξωτερικά µε αλουµινόχαρτο. Απλώστε τα φύλλα σφολιάτας σε µια ελαφρά αλευρωµένη επιφάνεια εργασίας και µε ένα αιχµηρό µαχαίρι κόψτε τα σε µακρόστενες λωρίδες πλάτους 3-4 εκ. Λιώστε το βούτυρο σε ένα µπολ στο φούρνο µικροκυµάτων σε χαµηλή ισχύ και µε ένα πινέλο βουτυρώστε τα χωνάκια που φτιάξατε. Τυλίξτε κάθε λωρίδα σφολιάτας επάνω σε κάθε χωνάκι, φροντίζοντας σε κάθε στροφή να ακουµπά η σφολιάτα µε την από κάτω.

Ψήστε τα κορνέ. Τοποθετήστε τα κορνέ επάνω στη λαµαρίνα µε την ένωση της ζύµης προς τα κάτω. Με ένα πινέλο αλείψτε τα κορνέ µε το µείγµα της επάλειψης και ψήστε τα στη µεσαία σχάρα του φούρνου στους 190 °C στον αέρα για 20΄, µέχρι να πάρουν χρώµα. Όταν είναι έτοιµα, αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε λίγο τα κορνέ να κρυώσουν και αφαιρέστε προσεκτικά τα χωνάκια. Γεµίστε τα κορνέ µε την κρέµα πραλίνας. Πασπαλίστε την κρέµα µε τρούφα σοκολάτας και µε ζάχαρη άχνη. Μεταφέρετε τα κορνέ σε µια πιατέλα και σερβίρετε.

Tip
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα πραλίνας με μια γρήγορη σαντιγί βανίλιας.