Φτιάξε τα πιο γλυκά ατομικά τσίζκεϊκ μελιού!

Φτιάξε τα πιο γλυκά ατομικά τσίζκεϊκ μελιού!

Μίνι τσίζκεϊκ που θα ετοιμάσετε εύκολα και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε ένα τραπέζι...


ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15΄ ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 15΄-20΄ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: 35΄


ΜΕΡΙΔΕΣ:12


ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
10 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, για επάλειψη
10 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για πασπάλισμα


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου 150 γρ. μέλι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
300 γρ. σαντιγί φυτική
50 γρ. μπισκότα βουτύρου


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα. Με ένα πινέλο αλείψτε µε λίγο βούτυρο τις 12 υποδοχές µιας φόρµας για µάφιν.


Φτιάξτε τις βάσεις. Ανοίξτε ελαφρώς σε µια αλευρωµένη επιφάνεια εργασίας την έτοιµη ζύµη για τάρτα µε έναν πλάστη ζαχαροπλαστικής. Με ένα αιχµηρό µαχαίρι και ένα πιατάκι του καφέ κόψτε τη σε 12 δίσκους διαµέτρου όσο µία υποδοχή της φόρµας. Απλώστε κάθε δίσκο στις υποδοχές και απλώστε καλά τη ζύµη, σηκώνοντάς την ελαφρά µε τα χέρια σας µέχρι τη µέση περίπου των τοιχωµάτων. Βάλτε σε κάθε υποδοχή αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος και γεµίστε τις µε όσπρια για να µη φουσκώσουν κατά το ψήσιµο.


Ψήστε τις βάσεις στη µεσαία σχάρα του φούρνου για 15΄-20΄, µέχρι να ψηθούν καλά και από κάτω. Αποσύρετε από το φούρνο, πετάξτε τα χαρτιά µε τα όσπρια και αφήστε τις βάσεις να σταθούν για 5΄. Ξεφορµάρετε και µεταφέρετε τις βάσεις σε µια σχάρα να κρυώσουν εντελώς για περίπου 30΄.


Φτιάξτε την κρέµα. Χτυπήστε σε ένα µπολ το τυρί κρέµα µε το µέλι µε ένα µίξερ χειρός σε µέτρια ταχύτητα, έως ότου έχετε ένα λείο και οµοιογενές µείγµα.


Φτιάξτε την επικάλυψη. Θρυµµατίστε τα µπισκότα στο µούλτι χωρίς όµως να γίνουν σκόνη. Χτυπήστε σε ένα µπολ τη φυτική σαντιγί µε το µίξερ χειρός για 3΄-4΄ σε µέτρια ταχύτητα µέχρι να αφρατέψει. Βάλτε τη σαντιγί σε µια σακούλα ζαχαροπλαστικής µε κορνέ µε κατσαρή µύτη.


Μοντάρετε τα τσίζκεϊκ. Με ένα κουτάλι γεµίστε κάθε βάση ισόποσα µε την κρέµα. Κατόπιν απλώστε από πάνω τη σαντιγί, µε τη βοήθεια του κορνέ. Πασπαλίστε µε λίγα τριµµένα µπισκότα, µεταφέρετε τα τσίζκεϊκ σε µια πιατέλα και σερβίρετε αµέσως.


Tip
Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να γαρνίρετε τα τσίζκεϊκ με τριμμένα αμύγδαλα ανακατεμένα με τα μπισκότα ή να περιχύσετε στο καθένα λίγο μέλι και να πασπαλίσετε με κανέλα.