Φτιάξε blondies: Κέικ με βουτυρένιο άρωμα και ζαχαρένια γεύση!

Φτιάξε blondies: Κέικ με βουτυρένιο άρωμα και ζαχαρένια γεύση!

Τα blondies είναι υγρά κέικ, όπως τα γνωστά brownies, αλλά χωρίς σοκολάτα, που συνήθως έχουν βούτυρο και σκούρα ζάχαρη για πιο απαλή γεύση.



Υλικά


190 γρ. καστανή ζάχαρη
80 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά
125 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ bakin powder
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. chips σοκολάτας
λίγο βούτυρο για το ταψάκι


Εκτέλεση
* Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το bakin powder και το αλάτι.
* Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την λευκή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
* Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
* Ρίχνουμε την μισή δόση στερεών και ανακατέυουμε με σύρμα.
* Συνεχίζουμε με την άλλη μισή μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
* Προσθέτουμε τα chips σοκολάτας και ανακατεύουμε.
* Το μίγμα θα είναι κολλώδες αλλά όχι τελείως ρευστό.
* Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 26 εκ. διαμέτρου.
* Ρίχνουμε το μίγμα και απλώνουμε με μία σπάτουλα.
* Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω.
* Αφήνουμε να κρυώσει τελείως κι έπειτα σερβίρουμε.