Πεντανόστιμο και διαφορετικό! Cheesecake μπακλαβά στο ποτήρι!

Πεντανόστιμο και διαφορετικό! Cheesecake μπακλαβά στο ποτήρι!

Στην κουζίνα όλα είναι αξιοποιήσιμα και υπάρχουν οικονομικοί τρόποι να απολαύσετε στα γρήγορα ακόμα και ένα ωραιότατο γλυκάκι που θα φτιάξετε από τα κουλούρια ή κέικ που περίσσεψε.

Μερίδες:4-5 Διαβάστε παρακάτω...
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'

Υλικά
μπακλαβά με το σιρόπι του, που έχει περισσέψει
κουλούρια ή κέικ που έχουν ξεμείνει, σε κομμάτια
300γρ. τυρί κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας ή ξύσμα από 1 πορτοκάλι
κανέλα
καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα

Δείτε ακόμη: Σολώμος με πουρέ κόκκινης φακής! Η πιο νόστιμη παραλλαγή που έχετε δοκιμάσει!

Διαδικασία
Για τη βάση: Σπάτε σε πολύ μικρά κομματάκια, μπισκότα ή κουλουράκια ή το τσουρέκι ή τη βασιλόπιτα και το κέικ που έχουν ξεραθεί.

Χτυπάτε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και το σφηνάκι από οποιοδήποτε λικέρ ή προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Δείτε ακόμη: Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου της «γιαγιάς»!

Σε ποτήρια μοιράζετε σε στρώσεις εναλλάξ τα μπισκότα, τα απομεινάρια του μπακλαβά με το σιρόπι του και την κρέμα. Τελειώνετε από πάνω με κρέμα που θα πασπαλίσετε με λίγη κανέλα και τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι.

Πηγή: Olivemagazine.gr