Σπιτικό λικέρ: Φτιάξε απίθανο λεμοντσέλο! Η συνταγή που θα αγαπήσουν οι φίλοι σας!

Σπιτικό λικέρ: Φτιάξε απίθανο λεμοντσέλο! Η συνταγή που θα αγαπήσουν οι φίλοι σας!

Το πιο αγαπημένο λικεράκι που προσφέρεται ως κέρασμα στις επισκέψεις και στο τέλος κάθε γεύματος μαζί με το γλυκό και κερδίζει με τη δροσιά και το υπέροχο άρωμα του.

Χρόνος προετοιμασίας:30' Διαβάστε παρακάτω...
Χρόνος μαγειρέματος:2'
Έτοιμο σε:32'
Χρόνος αναμονής:6 μέρες


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ιωάννα Σταμούλου
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
8 λεμόνια με αρωματική φλούδα
150γρ. ζάχαρη
750ml βότκα
Για το σιρόπι
200ml νερό
200γρ. ζάχαρη

Δείτε ακόμη: Το πιο νόστιμο και γευστικό cheesecake με snickers!

Διαδικασία
Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε μόνο το κίτρινο μέρος από τις φλούδες τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη.

Προσθέτετε τον πολτό στη βότκα, την οποία έχετε ρίξει προηγουμένως σε ένα ευρύχωρο βάζο. Το κλείνετε ερμητικά με το καπάκι και το αφήνετε για 6 μέρες σε σκοτεινό μέρος.

Δείτε ακόμη: Τραγανά roll ups με τυρί για να “τσιμπήσεις”!

Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Σουρώνετε το μίγμα της βότκας περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι. Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Πηγή: Olivemagazine.gr