Cheesecake με σοκολάτα και μπισκότα κακάο!

Συνταγή κόλαση!

Cheesecake με σοκολάτα και μπισκότα κακάο!

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και μας ετοίμασε ένα Cheesecake με σοκολάτα και μπισκότα κακάο!

Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.Διαβάστε παρακάτω...

Υλικά για την βάση

200 γραμ. Μπισκότα κακάο τριμμένα

100 γραμ. Βούτυρο αγελάδος που έχουμε λιώσει

Υλικά για την κρέμα

150 γραμ. Ζάχαρη άχνη

300 γραμ. Τυρί κρέμα

600 γραμ. Κρέμα γάλακτος 35% 100 γραμ. Μπισκότα κακάο τριμμένα

Μια βανίλια

Υλικά για το γκανάζ

Δείτε ακόμη: Παγωτό cheesecake με λευκή σοκολάτα και φράουλες!



150 γραμ. Κρέμα γάλακτος 35%

150 γραμ. Σοκολάτα μπίτερ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο που έχουμε λιώσει με τα τριμμένα μπισκότα κακάο. Απλώνουμε το μείγμα μας σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24-26 εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια και ανακατεύουμε με το φτερό για μισό περίπου λεπτό. Αμέσως μετά αντικαθιστούμε το φτερό με το σύρμα και αφού ρίξουμε μέσα την κρέμα γάλακτος συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.

Έπειτα ρίχνουμε στο κάδο με την κρέμα μας το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Απλώνουμε την κρέμα μας στο τσέρκι με το παγωμένο μπισκότο και το τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο να παγώσει για μια ώρα.

Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα γκανάζ. Έπειτα το ρίχνουμε στο τσέρκι πάνω από την παγωμένη κρέμα μας και περιμένουμε μερικά λεπτά μέχρι να κρυώσει.