Μπισκοτογλυκό με ινδοκάρυδο, ζαχαρούχο και γλάσο λεμονιού

Νόστιμο και απλό!

Μπισκοτογλυκό με ινδοκάρυδο, ζαχαρούχο και γλάσο λεμονιού

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα, με βάση μπισκότων, ινδοκάρυδου και ζαχαρούχου γάλακτος, περιχυμένο με γλάσο λεμονιού.

Ένα λαχταριστό και πολύ νόστιμο γλύκισμα που θα γίνει η γλυκιά σας συνήθεια…Διαβάστε παρακάτω...

Υλικά συνταγής
1/2 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Για το γλάσο λεμονιού:
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
20 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Δείτε ακόμη: Ένα υπέροχο πιάτο: Φτιάξτε πικάντικες πέννες με χωριάτικο λουκάνικο!

Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε και στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος, ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων βάσης 15 x 25 εκ. και βάθους 3 εκ. περίπου. Φροντίστε το χαρτί ψησίματος να προεξέχει περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό.
Για το λεμονογλυκό ινδοκάρυδου: Τοποθετείτε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και τα σιγοβράζετε σε μέτρια θερμοκρασία, για 5 περίπου λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά.
Θρυματίζετε στο multi, σε σκόνη, τα μπισκότα. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το ινδοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε. Προσθέτετε και το ζεστό μείγμα βουτύρου-γάλακτος και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει 1 1/2 ώρα περίπου.
Για το γλάσο λεμονιού: Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ, προσθέτετε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Απλώστε το γλάσο πάνω στο κρύο γλυκό. Το αφήνετε να “σταθεί” για 30 λ σε θερμοκρασία δωματίου, το κόβετε σε 12 κομμάτια και σερβίρετε.