Η συνταγή της ημέρας: Ροζ λεμονάδα με φράουλα και βασιλικό!

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Η συνταγή της ημέρας: Ροζ λεμονάδα με φράουλα και βασιλικό!

Σπιτική λεμονάδα με όμορφο, ροδαλό, χρώμα από τις φράουλες, αρωματισμένη με βασιλικό. Δοκιμάστε την αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κλασικά ροφήματα.

Μερίδες:6-8 Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Πατατοσαλάτα με κοτόπουλο!

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ανδρέας Λαγός
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
Για τη λεμονάδα
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού (40γρ.)
1 φλιτζάνι ζάχαρη + 1½ κουτ. σούπας επιπλέον
1 φλιτζάνι νερό + 6-7 φλιτζάνια επιπλέον
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (8-10 λεμόνια περίπου)
2 φλιτζάνια φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες

Διαδικασία
Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το ένα φλιτζάνι ζάχαρη με το ένα φλιτζάνι νερό και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τον βασιλικό και αφήνετε στην άκρη.

Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το φυλάτε στο ψυγείο. Βάζετε σε ένα μπολ τις φράουλες με τη μιάμιση κουταλιά ζάχαρη, τα αφήνετε 10 λεπτά και στη συνέχεια τα κάνετε πουρέ στον μπλέντερ. Κατόπιν, τα περνάτε από ένα λεπτό σουρωτήρι για να φύγουν οι σπόροι.

Δείτε ακόμη: Κορμός παγωτού με maltesers!

Βάζετε σε μια κανάτα το σιρόπι, το χυμό λεμόνι, τον πουρέ φράουλας, τα 6-7 φλιτζάνια νερό και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη λεμονάδα με πάγο, φρέσκες φράουλες και φύλλα βασιλικού.

Tips
Το σιρόπι δεν διατηρείται στο ψυγείο για πάνω από 2 μέρες.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή