H συνταγή της ημέρας: Πιο καλοκαιρινή δεν γίνεται! Μαρμελάδα σύκο!

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

H συνταγή της ημέρας: Πιο καλοκαιρινή δεν γίνεται! Μαρμελάδα σύκο!

Χωρίς υπερβολή, η τοπ μαρμελάδα του καλοκαιριού!

Μερίδες:για 2 βάζα μεγάλα Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Μπάρες με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα!

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ιωάννα Σταμούλου
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
1400γρ. σύκα καθαρισμένα (ζυγισμένα μετά το καθάρισμα)
700γρ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο (μαυροδάφνη ή ξηρό)
1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο ή ένα ξύλο κανέλα
2-3 καρφάκια γαρίφαλο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Δείτε ακόμη: Τυρόψωμο με αλμυρό τυρί!

Διαδικασία
Βάζετε σε μια κατσαρόλα βαθιά και ευρύχωρη τα καθαρισμένα φρούτα μαζί με τη ζάχαρη, το κρασί, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το γαρίφαλο. Στην αρχή ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα να ενωθούν τα υλικά και να πάρει βράση η μαρμελάδα.

Κατόπιν χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε τη μαρμελάδα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, γιατί πιτσιλάει πολύ, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας και μέχρι να δέσει. Προσοχή μην την παραβράσετε και σφίξει πολύ. Κάντε τον τεστ ρίχνοντας λίγη μαρμελάδα σε κρύο πιάτο. Περιμένετε να κρυώσει και ελέγχετε την υφή της. Υπολογίστε πως στο ψυγείο θα πήξει ακόμη περισσότερο.

Λίγο πριν δέσει η μαρμελάδα προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και δίνετε στη μαρμελάδα μια τελευταία βράση πριν σβήσετε τη φωτιά.

Δείτε ακόμη: Μπρουσκέτα με πελτέ και λουκάνικο Τρικάλων, πασπαλισμένη με θυμάρι από τον Ηλία Μαμαλάκη!
Αφήνετε τη μαρμελάδα να ηρεμήσει από τον κοχλασμό και ενώ ακόμη είναι καυτή τη μοιράζετε σε καθαρά και αποστειρωμένα βάζα που βιδώνετε με το καπάκι τους και αναποδογυρίζετε μέχρι να κρυώσει εντελώς. Η μαρμελάδα σας διατηρείται έτσι εκτός ψυγείου για αρκετό καιρό. Από τη στιγμή που θα ανοίξετε τα βάζα θα βάλετε τις μαρμελάδες στο ψυγείο.

Πηγή: Olivemagazine.gr