Φτιάξε την πιο εύκολη και λαχταριστή μπουγάτσα!

Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου!

Φτιάξε την πιο εύκολη και λαχταριστή μπουγάτσα!

Φτιάξε μόνη σου εύκολα την πιο νόστιμη μπουγάτσα και τρέλανε τους καλεσμένους σου.

Η συνταγή παραδοσιακή και όλες μπορούμε να την ακολουθήσουμε. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Φτιάξε εύκολα και γρήγορα σπιτική λεμονάδα!

Υλικά Συνταγής
1 πακέτο φύλλο κρούστας(ή Βηρυτού)
150 γραµ. βούτυρο αγελάδος (λιωμένο και κρύο)
Για την κρέμα μπουγάτσας
1½ λίτρο φρέσκο γάλα
200 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γραµ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 πρέζες αλάτι
60 γραµ. βούτυρο αγελάδος
κανέλα και ζάχαρη για επικάλυψη

Δείτε ακόμη: Οι καλύτερες επιλογές στο μοσχαρίσιο κρέας για τις συνταγές σας!

Εκτέλεση
Για την εύκολη μπουγάτσα με κρέμα και σιμιγδάλι, βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι. Κρατάμε το βούτυρο για το τέλος. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Όλη η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά.

Μόλις πάρει βράση η γλυκιά κρέμα μπουγάτσας με σιμιγδάλι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει μέσα στην κρέμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε φαρδύ μπολ για να σταματήσει ο βρασμός της. Αφήνουμε την κρέμα με σιμιγδάλι να κρυώσει και να πήξει. Όσο πέφτει θερμοκρασία της κρέμας σταθεροποιείται και σφίγγει.

Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη κουζίνας που εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια. Φροντίζουμε να μην υπάρχει καθόλου κενό ανάμεσα στην κρέμα και στην μεμβράνη. Έτσι θα αποφύγουμε την δημιουργία υγρασίας αλλά ταυτόχρονα θα αποφύγουμε και τη δημιουργία αντιαισθητικής πέτσας.

Ιδανικά χρησιμοποιούμε ταψί μακρόστενο 23 επί 33 εκατοστά. Με πινέλο βουτυρώνουμε το ταψί με το λιωμένο κρύο βούτυρο. Στρώνουμε τα 5 φύλλα φροντίζοντας να έχουν αντίθετη φορά, σταυρωτά δηλαδή, ώστε να εξέχει από όλες τις πλευρές του ταψιού αρκετό φύλλο.

Βουτυρώνουμε και τα πλαϊνά φύλλα που εξέχουν από το ταψί. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στα φύλλα. Γυρίζουμε προς τα μέσα πάνω στην επιφάνεια της μπουγάτσας τα φύλλα που εξέχουν από τα πλαϊνά του ταψιού. Φροντίζουμε να βουτυρώσουμε πολύ καλά τα γυρισμένα φύλλα. Τέλος στρώνουμε πάνω στη μπουγάτσα τα υπόλοιπα πέντε φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε πολύ καλά ενδιάμεσα. Τα πάνω φύλλα που εξέχουν από το χείλος του ταψιού, με μαλακή σπάτουλα μπήγουμε μέσα στο ταψί κάτω από την μπουγάτσα.

Δείτε ακόμη: Μαμαδίστικα μακαρόνια με κιμά, χωρίς ντομάτα!

Βουτυρώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια της μπουγάτσας. Σε αυτό το στάδιο που η μπουγάτσα είναι έτοιμη και η κρέμα της είναι τελείως κρύα, μπορούμε να τυλίξουμε το ταψί με μεμβράνη κουζίνας και να το φυλάξουμε στο ψυγείο μας μέχρι και τέσσερις ημέρες. Ή μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για αρκετούς μήνες. Όμως θα πρέπει να προσέξετε το φίλο που χρησιμοποιείται να είναι φρέσκο γιατί απαγορεύεται να ξεπαγώσουμε ένα φίλο και να το ξανά βάλουμε στην κατάψυξη.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούςC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 35΄μέχρι να φουσκώσει η μπουγάτσα και να ροδίσει καλά το φύλλο.

Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική και κανέλα.