Tάρτα σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα! Η συνταγή από τον σεφ της Μενεγάκη!

Η συνταγή που λάτρεψε η Ελένη!

Tάρτα σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα! Η συνταγή από τον σεφ της Μενεγάκη!

Εύκολη τάρτα σοκολάτας που συνοδεύει μοναδικά τον καφέ σας!


Ο αγαπημένος σεφ της Ελένης Μενεγάκη, Πέτρος Συρίγος, σάς γλυκαίνει με την πιο δελεαστική πρόταση για τάρτα σοκολάτας. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και γκοφρέτα! Δες πώς θα το φτιάξεις!


Υλικά

Για την τάρτα
100 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. αλεύρι
20 γραμμ. νερό
20 γραμμ. ζάχαρη άχνη
2 γραμμ. αλάτι
1 αβγό

Για τη σοκολάτα
350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
350 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για την αλατισμένη καραμέλα
150 γραμμ. βούτυρο
230 γραμμ. ζάχαρη
80 γραμμ. νερό
150 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 γραμμ. αλάτι

Διαδικασία

Για την ζύμη: Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύετε με το αλεύρι με τα χέρια. Κάνετε μια τρύπα στη μέση και ρίχνετε το αβγό, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά και, όταν η ζύμη είναι έτοιμη, φτιάχνετε μια μπάλα με την ζύμη. Την ισιώνετε και τυλίγετε με μεμβράνη. Αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Στη συνέχεια, ανοίγετε τη ζύμη με τον πλαστή και την τοποθετείτε στην ταρτιέρα. Αφήνετε στο ψυγείο για 15’ να ξεκουραστεί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς. Τοποθετείτε κάποιο «βαρίδι» πάνω στη ζύμη, για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασόλια. Ψήνετε για 20 λεπτά με το βάρος και άλλα 10’ χωρίς. Αφήνετε να κρυώσει πριν προσθέσετε τις υπόλοιπες στρώσεις.

Δείτε ακόμη: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι!

Για την καραμέλα: Bάζετε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να πάρει ένα καραμελένιο χρώμα. Ζεσταίνετε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και την προσθέτετε σιγά σιγά στο μείγμα. Είναι σημαντικό να μην είναι κρύα για να μην «πετρώσει» η καραμέλα. Προσθέτετε το αλάτι και αποσύρετε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει και σφίξει λίγο η καραμέλα, την προσθέτετε στην ψημένη βάση τάρτας και βάζετε στο ψυγείο για 30’.

Για τη σοκολάτα: Βάζετε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα. Καλό είναι να έχετε κόψει την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, ώστε να λιώσει πιο εύκολα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά και την προσθέτετε στην τάρτα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να «δέσει».