Τα μυστικά για τα πεντανόστιμα κουλουράκια!

Θα μυρίσει όλο το σπίτι..

Τα μυστικά για τα πεντανόστιμα κουλουράκια!

Αν λατρεύετε να τα φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι δείτε τι να κάνετε για σίγουρη επιτυχία!

Τα κουλουράκια είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα όλου του κόσμου, αφού αρέσουν εξίσου σε μικρούς και μεγάλους και συνδυάζονται το ίδιο τέλεια με το γάλα αλλά και τον καφέ. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Διαιτητικό κέικ σοκολάτας! Η συνταγή που θα λατρέψεις!

Αν λατρεύετε να τα φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι δείτε τι να κάνετε για σίγουρη επιτυχία:

Δώστε πολύ χρόνο στη ζύμη. Αν έχετε μόλις φτιάξει τη ζύμη και ξεκινήσετε να την χρησιμοποιείτε, είναι σχεδόν αδύνατον να τα καταφέρετε. Δεν θα βοηθήσει ούτε να την βάλετε στο ψυγείο γιατί θα παγώσει μόνο εξωτερικά. Η ιδανική λύση είναι να την τυλίξετε με μεμβράνη και να την βάλετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Η διαδικασία της ψύξης δίνει χρόνο στη γλουτένη να ξεκουραστεί και το μπισκότο γίνεται πιο μαλακό.

Ανοίξτε τη ζύμη αργά. Πριν ξεκινήσετε, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήστε την τουλάχιστον για 15 λεπτά. Βάλτε την σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και αγγίξτε την με τον πλάστη αργά και όχι μέχρι τέλους. Κάντε το αργά και σταδιακά χωρίς να πιέζετε τις άκρες.

Δείτε ακόμη: Η εύκολη συνταγή της Σταματίνας Τσιμτσιλή για ιταλική πανακότα στο λεπτό!

Βάλτε τα κουλουράκια πάλι στο ψυγείο. Αφού φτιάξετε τα σχέδια και σχήματα που σας αρέσουν, ξαναβάλτε τα για μία γρήγορη ψύξη. Κρύα ζύμη σημαίνει κρύο βούτυρο. Όσο πιο κρύο είναι, τόσο πιο αργά λιώνει και βοηθά τα κουλουράκια να μην χάσουν το σχήμα τους.

Να έχετε το νου σας στο ψήσιμο. Μην υπολογίζετε το χρόνο ψησίματος με βάση την εμπειρία σας. Βάλτε χρόνο αντίστροφα για να είστε σίγουροι. Απλώς να ξέρετε αν τα θέλετε πολύ μαλακά, ανοιχτόχρωμα ή σκούρα ή πιο σκληρά.